Ανεπιτυχής προσπάθεια παράδοσης πακέτου – Τι πρέπει να κάνετε1 min read

391

Written by:

Μια αποτυχημένη προσπάθεια παράδοσης δέματος, σημαίνει ότι το κούριερ προσπάθησε να κάνει την παράδοση, ωστόσο αυτή δεν έγινε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα βρείτε ένα σημείωμα από τον οδηγό που θα λέει «ανεπιτυχής προσπάθεια παράδοσης». Μια προσπάθεια παράδοσης θα είναι ορατή και στο online σύστημα εντοπισμού της εταιρείας μεταφορών.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για μια αποτυχημένη προσπάθεια παράδοσης. Ο πρώτος είναι ότι ο παραλήπτης έλειπε, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένας στη διεύθυνση για να παραλάβει το δέμα. Ο άλλος πιο κοινός λόγος είναι όταν η διεύθυνση είναι λάθος. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι γράψατε εσείς λάθος διεύθυνση. Μπορεί οι οδηγίες να μην ήταν σαφείς.

Αν το κούριερ προσπάθησε να κάνει την παράδοση αλλά η απόπειρα απέτυχε, υπάρχουν τρία πράγματα που μπορούν να συμβούν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι να κάνετε μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια παράδοσης δέματος.

Τι συμβαίνει μετά την πρώτη προσπάθεια παράδοσης

Σε περίπτωση που χάσετε μια προσπάθεια παράδοσης, το κούριερ θα σας αφήσει ένα μήνυμα που θα λέει ένα από αυτά τα δύο: είτε ότι ο οδηγός θα προσπαθήσει ξανά αύριο, είτε ότι άφησαν το δέμα σε διαφορετική τοποθεσία.

Στην Ελλάδα πιθανότατα θα σας ειδοποιήσουν ότι το πακέτο σας είναι σε κάποιο κατάστημα της εταιρείας κούριερ και ότι μπορείτε να το παραλάβετε από εκεί. Συνήθως μένει εκεί για πέντε εργάσιμες ημέρες και αν δεν το παραλάβετε, επιστρέφει στον αποστολέα.

Μπορεί επίσης να ευθύνεται η διεύθυνση αποστολής. Για τις δυσπρόσιτες τοποθεσίες, οι εταιρείες κούριερ μπορεί να προσπαθήσουν μόνο μια φορά να κάνουν την παράδοση. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα σε ορισμένα ελληνικά νησιά. Αυτά τα νησιά είναι προσβάσιμα μόνο με αεροπλάνο, που σημαίνει ότι οι εταιρείες μεταφορών δεν πηγαίνουν εκεί κάθε μέρα.

Πώς να αποφύγετε αποτυχία παράδοσης λόγω απουσίας του παραλήπτη

Γενικά, ο οδηγός θα προσπαθήσει να κάνει την παράδοση μεταξύ 9 το πρωί και 6 το απόγευμα. Είναι αρκετά δύσκολο να πρέπει να παραμείνετε σπίτι για όλες αυτές τις ώρες, ειδικά τις εργάσιμες ημέρες. Αν δεν μπορείτε να είστε εκεί μια συγκεκριμένη ώρα, δείτε αν μπορέσετε να βρείτε κάποιον άλλον που θα είναι στη διεύθυνση αποστολής για να παραλάβει αντί για εσάς.

Εάν κανείς δεν μπορεί να είναι εκεί, μπορείτε να αφήσετε ένα σημείωμα στην είσοδο για τον οδηγό. Μπορείτε να γράψετε ένα μήνυμα, με το οποίο θα ζητάτε από το κούριερ, αν είναι δυνατόν, να αφήσει το δέμα στην πίσω πόρτα ή να το δώσει σε κάποιο γείτονα. Δεν είναι δεδομένο ότι ο οδηγός θα ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες, αλλά αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια.

Οι εταιρείες μεταφορών κάνουν πολλά για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Κάποιες εταιρείες logistics έχουν ήδη εφαρμόσει ένα σύστημα που στέλνει στον πελάτη γραπτό μήνυμα με το όνομα του οδηγού και την προγραμματισμένη χρονική περίοδο για την παράδοση.

from failed delivery attempt to successful delivery

Πώς να αποφύγετε ανεπιτυχή παράδοση λόγω ελλιπούς ή λανθασμένης διεύθυνσης

Πριν ολοκληρώσετε μια παραγγελία, να είστε σίγουροι πάντα ότι έχετε δώσει ολόκληρη τη διεύθυνση με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν γράφετε τη διεύθυνση (διαβάστε περισσότερα – διαθέσιμο στα αγγλικά) και να βεβαιωθείτε ότι το όνομα είναι σωστό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να στείλετε κάτι στη Γερμανία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για να κάνει το κούριερ την παράδοση, το όνομα θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που αναγράφεται στο κουδούνι.

Επίσης, στην περίπτωση που δεν αφορά αποστολή σε οικία (περισσότερα στα αγγλικά), αλλά σε μια εταιρεία ή σε ξενοδοχείο (περισσότερα στα αγγλικά), βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει αυτές τις πληροφορίες στη διεύθυνση. Για παράδειγμα, αν η παράδοση θέλετε να γίνει σε ξενοδοχείο, γράψτε τη λέξη «ρεσεψιόν» στο σημείο που θα βάζατε το όνομα και διευκρινίστε ότι πρόκειται για ξενοδοχείο.

Το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες. Αν δεν γίνει σαφές ότι το δέμα πηγαίνει σε εταιρεία, το κούριερ μπορεί να μην επιχειρήσει καν την παράδοση. Αυτό γιατί δεν θέλουν να ενοχλούν πολύ τη δουλειά της εταιρείας από τη στιγμή που ήδη λαμβάνουν συχνά πράγματα με το ταχυδρομείο. Αντίθετα, είναι συχνή πρακτική να βάζετε το όνομα της εταιρείας για οποιαδήποτε αποστολή που η παράδοση γίνεται σε επιχειρήσεις.

Ποιος είναι ο αριθμός των προσπαθειών παράδοσης;

Πολλές εταιρείες κούριερ κάνουν δύο προσπάθειες παράδοσης. Οι χώρες που ακολουθούν αποτελούν εξαίρεση και έχουν μόνο μια προσπάθεια: Ελλάδα, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία. Εν ολίγοις, ο αριθμός προσπαθειών παράδοσης είναι από μια έως δύο, ανάλογα με τη χώρα.

Πόσο κοστίζει μια ανεπιτυχής παράδοση;

Όταν κάνετε την αποστολή σας με την Eurosender, η δεύτερη προσπάθεια παράδοσης είναι δωρεάν. Εξαιρούνται μόνο οι χώρες με τη μία προσπάθεια παράδοσης που αναφέραμε παραπάνω. Μπορεί να υπάρχει έξτρα χρέωση αν ζητήσετε τρίτη προσπάθεια παράδοσης ή παράδοση το Σάββατο. Οι έξτρα χρεώσεις θα ισχύσουν μόνο εάν ζητήσετε μια νέα προσπάθεια παράδοσης.

Και μια τελευταία συμβουλή

Να έχετε στο μυαλό σας ότι ακόμη και αν δώσετε το τηλέφωνό σας στην εταιρεία, ο οδηγός δεν είναι υποχρεωμένος να σας καλέσει πριν την παράδοση (διαβάστε περισσότερα στα αγγλικά). Αν επιλέξει να σας καλέσει, να γνωρίζετε ότι μπορεί να καλέσει μόνο τοπικούς αριθμούς.

Όταν οι πελάτες συμφωνούν με τους όρους και τις συνθήκες χρήσης που έχει θέσει η εταιρεία μεταφορών και η Eurosender, αποδέχονται την ευθύνη να ελέγχουν συχνά το στάτους της αποστολής. Αν κάτι δείχνει να μην είναι σωστό online, ο πελάτης θα πρέπει να επικοινωνήσει είτε με το κούριερ, είτε με την Eurosender, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έτσι, θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μια αποτυχία αποστολής ή ανεπιτυχή προσπάθεια αποστολής.

Αν δείτε οποιοδήποτε πρόβλημα όπως «ελλιπής ή λάθος διεύθυνση», «απουσία αποστολέα ή παραλήπτη», «ο παραλήπτης αρνήθηκε την παράδοση», ή ότι αλλάζει διαδρομή η αποστολή, απλά επικοινωνήστε μαζί μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γιατί η αποστολή δεν ήταν επιτυχής, διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί στα αγγλικά.

Last modified: Ιανουάριος 8, 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *