Αποστολή δέματος με αντικαταβολή: Πώς λειτουργεί1 min read
Plaćanje pouzećem

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο «αντικαταβολή» για παραδόσεις μέσω κούριερ από αγορές online. Αυτό όμως που είναι σημαντικό να ξέρετε είναι ότι δεν παρέχουν όλα τα καταστήματα αυτού του είδους τη μέθοδο πληρωμής. Τι είναι λοιπόν η αποστολή δέματος με αντικαταβολή και πώς στέλνουμε με αντικαταβολή;

Τι σημαίνει η αποστολή δέματος με αντικαταβολή;

Η αποστολή δέματος με αντικαταβολή είναι ένας τρόπος πληρωμής για online αγορές, όπου η πληρωμή γίνεται στο κούριερ κατά την παράδοση και όχι εκ των προτέρων, όταν γίνεται δηλαδή η παραγγελία του αντικειμένου. Πλέον, δεν σημαίνει μόνο «πληρωμή με αντικαταβολή της μετρητοίς», καθώς σήμερα περιλαμβάνει επίσης συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και άλλες μορφές πληρωμής χωρίς μετρητά. Ως εκ τούτου, η ονομασία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να έχετε τα χρήματα σε μετρητά. Ωστόσο, θα πρέπει να ρωτήσετε με την εταιρεία κούριερ εάν μπορώ να πληρώσω αντικαταβολή με κάρτα σε παραδόσεις πόρτα – πόρτα.

Πώς στέλνω δέμα με αντικαταβολή;

Εάν έχετε κατάστημα ή eshop, θα πρέπει να κάνετε μια συμφωνία με την εκάστοτε εταιρεία κούριερ για παραδόσεις κούριερ με αντικαταβολή. Ωστόσο, για να γίνει η αποστολή δέματος με αντικαταβολή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία κούριερ δέχεται τέτοια μέθοδο παραδόσεων. Στην Ελλάδα κούριερ όπως η ΕΛΤΑ, η ACS, ή η Γενική Ταχυδρομική, δέχονται πληρωμή κούριερ με αντικαταβολή. Οι εταιρείες κούριερ που επιτρέπουν αυτή τη μέθοδο πληρωμής, απαιτούν τη φυσική παρουσία του παραλήπτη στη διεύθυνση παράδοσης για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Εάν δεν υπάρχει κανείς εκεί για να παραλάβει το δέμα, ο οδηγός θα πρέπει να κάνει άλλη μια προσπάθεια παράδοσης. Εάν αποτύχει επανειλημμένα να παραδώσει το δέμα επειδή ο παραλήπτης δεν ήταν παρών, το δέμα θα αποθηκευτεί σε τοπική αποθήκη ή θα σταλεί πίσω στον πωλητή.

Διαβάστε περισσότερα για:

Γιατί χρεώνεται η αντικαταβολή;

Η απάντηση στο γιατί χρεώνεται η αντικαταβολή είναι ότι για την εκάστοτε κούριερ η αντικαταβολή αποτελεί μια επιπλέον υπηρεσίες που έχει να κάνει μάλιστα με διαχείριση χρημάτων. Αυτό είναι κάτι που σημαίνει περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη ανασφάλεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις η αντικαταβολή χρεώνεται από 0.5 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 3 ή 4 ευρώ. Η επιπλέον χρέωση της αντικαταβολής ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ωστόσο μπορείτε να την αποφύγετε εάν πληρώσετε σε τράπεζα ή με πιστωτική κάρτα, κατά την παραγγελία, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Μπορώ να πληρώσω αντικαταβολή με κάρτα;

Ναι, μπορείτε να πληρώσετε αντικαταβολή με κάρτα όταν κάνετε την παραλαβή κούριερ από το κατάστημα, όπου σίγουρα διαθέτουν μηχάνημα POS. Ωστόσο δεν μπορείτε να πληρώσετε αντικαταβολή με κάρτα κάθε φορά που κάνετε παραλαβή πόρτα-πόρτα, αφού ο οδηγός δεν έχει πάντα μαζί του POS. Θα πρέπει να έχετε μιλήσει εκ των προτέρων με την εταιρεία κούριερ εάν παρέχουν αυτή την υπηρεσία ή αν θα πρέπει να έχετε μαζί σας μετρητά.

Μπορώ να επιλέξω αποστολή δέματος με αντικαταβολή με την Eurosender;

Δυστυχώς, προς το παρόν, αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη. Ωστόσο, προσφέρουμε διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, ξεκινώντας από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, PayPal, τραπεζικές μεταφορές και πιστώσεις Eurosender.

Οι πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα μας, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες, απολαμβάνουν εξαιρετικά οφέλη και εκπτώσεις έως και 10% όταν πληρώνουν με πιστώσεις Eurosender.

Είναι η ηλεκτρονική πληρωμή καλύτερη εναλλακτική για τους αγοραστές από το να στέλνουν με αντικαταβολή;

Για έναν αγοραστή, η ηλεκτρονική πληρωμή είναι καλύτερη για διάφορους λόγους:

  • Σας δίνει καλύτερο έλεγχο των εξόδων– οι επιλογές πληρωμής και αποστολής δέματος με αντικαταβολή μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν τους πελάτες σε απερίσκεπτες αποφάσεις και βιαστικές αγορές, καθώς η πληρωμή δεν γίνεται πριν την πραγματική ημερομηνία παράδοσης.
  • Ο αγοραστής πρέπει να είναι φυσικά παρών– για να κάνει την πληρωμή – αυτό σημαίνει ότι το δέμα δεν μπορεί, για παράδειγμα, να αφεθεί σε ασφαλές μέρος ή στον γείτονα εάν ο παραλήπτης δεν είναι στο σπίτι.
  • Αυξημένη ασφάλεια– οι τράπεζες και οι προγραμματιστές εργάζονται πάνω σε τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια και οι ηλεκτρονικές πληρωμές είναι εδώ για να μείνουν.
  • Εύκολο, γρήγορο και αξιόπιστο – οι ηλεκτρονικές πληρωμές είναι μερικές φορές ακόμη κάτι τρομακτικό για ορισμένους ανθρώπους. Ωστόσο, όλοι θα πρέπει να παραδεχτούν ότι είναι εύκολες στην πραγματοποίησή τους και πολύ απλές. Η πραγματοποίηση μιας ηλεκτρονικής αγοράς θα πρέπει να σας παίρνει μόνο λίγα λεπτά.
  • Η ηλεκτρονική πληρωμή είναι το μέλλον για τους τρόπους πληρωμής– οι τάσεις έχουν μετατοπιστεί σημαντικά προς τις ηλεκτρονικές πληρωμές, οπότε αυτό έχει γίνει ένα εξέχον χαρακτηριστικό στον εκσυγχρονισμένο και τεχνολογικά ενημερωμένο κόσμο μας και ίσως πρέπει να μάθουμε να το αποδεχόμαστε.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.