Στείλτε δέμα με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες1 min read
melomakarona kai kourabiedes

Από τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη αρχίζουν να μυρίζουν Χριστούγεννα. Όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά αφού είναι η εποχή που στα σπίτια ετοιμάζονται τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά: μυρωδάτα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες! Τι γίνεται όμως αν κάποιος φοιτητής ή συγγενής είναι μακριά (ίσως στο εξωτερικό) και δεν έρθει για τις γιορτές; Υπάρχει λύση: μπορείτε να μοιραστείτε τη χαρά των Χριστουγέννων στέλνοντας ένα δέμα με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες, ή κάνοντας αποστολή οποιονδήποτε άλλων χριστουγεννιάτικων γλυκών με κούριερ.

Γιατί να στείλετε κουραμπιέδες και μελομακάρονα με κούριερ το 2021;

Το πιο όμορφο με τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι ότι μπορούμε όλοι μαζί να μοιραστούμε στιγμές χαράς γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Όμως και τα Χριστούγεννα του 2021 μπορεί να μην είναι εύκολο για όλους να ταξιδέψουν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να τους στείλουμε ένα δέμα αγάπης, μοιραζόμενοι την παράδοση και γαστρονομικές λιχουδιές. Η αποστολή μελομακάρονων, κουραμπιέδων, βασιλόπιτας ή άλλων χριστουγεννιάτικων γλυκών με κούριερ στο εξωτερικό, θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη για τους αγαπημένους σας που θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα. Γιορτάστε τα Χριστούγεννα μαζί τους αν και μακριά, στέλνοντας ένα δέμα με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες.

Πώς να οργανώσετε μια αποστολή μελομακάρονων και κουραμπιέδων με κούριερ στο εξωτερικό

Όταν στέλνετε κουραμπιέδες και μελομακάρονα ή οποιοδήποτε άλλο χριστουγεννιάτικο γλυκό με κούριερ, φροντίστε αρχικά να έχετε τα γλυκά σας είτε στην συσκευασία που τα αγοράσατε, είτε -αν είναι σπιτικά- σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό τάπερ τροφίμων, ειδικά εάν πρόκειται για δίπλες με μέλι που υπάρχει κίνδυνος διαρροής. Στη συνέχεια θυμηθείτε πάντα να χρησιμοποιείτε ένα ανθεκτικό χαρτοκιβώτιο ως τελική συσκευασία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε επίσης να στείλετε και χριστουγεννιάτικα δώρα μέσα στο δέμα με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Όταν οργανώνετε αποστολή χριστουγεννιάτικων γλυκών με κούριερ ή άλλων δεμάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο Δεκέμβριος είναι μια από τις πιο πολυάσχολες περιόδους για τα κούριερ. Να θυμάστε πάντα να κλείνετε την υπηρεσία αποστολής εγκαίρως για να αποφύγετε δυσάρεστες καθυστερήσεις ή ταλαιπωρίες. Δείτε τον οδηγό μας για τις αποστολές στις γιορτές.

Άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά που μπορείτε να κάνετε αποστολή με κούριερ

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες ξέρουμε ότι είναι από τα πλέον γνωστά και δημοφιλή ελληνικά γλυκά των Χριστουγέννων -ακόμα και για τις αποστολές- και δεν λείπουν από κανέναν σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά που μπορεί να κάνετε αποστολή με κούριερ σε έναν φίλο ή συγγενή που βρίσκεται στο εξωτερικό ή δεν μπορεί να ταξιδέψει.

  • Δίπλες. Εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, και οι δίπλες είναι ένα από τα πιο διάσημα γλυκά των Χριστουγέννων. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην τραγανή τηγανισμένη ζύμη με μέλι;
  • Βασιλόπιτα. Δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της πρωτοχρονιάς, αφού κρύβει το φλουρί που προμηνύει καλή τύχη για όποιον το βρει. Είναι παράλληλα το τέλειο συνοδευτικό με τον καφέ, την πρώτη μέρα του νέου έτους.
  • Ιταλικό πανετόνε. Το γνωστό ιταλικό κέικ με την υπέροχη γεύση, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ελληνικά σπίτια. Και το τέλειο δώρο για τους αγαπημένους σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Η ιστορία του μελομακάρονου και του κουραμπιέ που θα σας εκπλήξει

Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στην Ελλάδα με τα Χριστούγεννα, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν την ιστορία τους.

Ο κουραμπιές, το μπισκοτένιο γλύκισμα από αλεύρι, φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο και αμύγδαλα που πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη, «γεννήθηκε» στην Περσία του 7ου αιώνα, όταν η ζάχαρη διαδόθηκε στην περιοχή. Το γλύκισμα είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις Βαλκανικές χώρες. Ένα είδος κουραμπιέ με την ονομασία Πολβορόν (Polvorón) είναι διαδεδομένο στις ισπανόφωνες χώρες και το νότιο Τέξας.

Αντίθετα με τον κουραμπιέ, το μελομακάρονο, τουλάχιστον ετυμολογικά, είναι πέρα για πέρα ελληνικό. Ωστόσο δεν ήταν από πάντα συνυφασμένο με την χαρά των Χριστουγέννων. Αντίθετα η μακαρωνία, όπως αποκαλούνταν, ήταν το πιάτο που σέρβιραν σε κηδείες κατά τον Μεσαίωνα. Αργότερα ανακαλύφθηκε η σημερινή εκδοχή, όπου σιροπιάζονται με μέλι και έτσι προέκυψε το μελομακάρονο.

Υπηρεσίες για την αποστολή χριστουγεννιάτικων γλυκών με κούριερ

Σήμερα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Και όχι μόνο εκεί, αφού πολλοί άνθρωποι άρχισαν να στέλνουν δέματα με αυτά τα γλυκά σε όλα τα μέρη του κόσμου! Είναι μάλιστα από τα προϊόντα που στέλνονται περισσότερο από την Ελλάδα γενικά.

Θέλετε να κάνετε και εσείς αποστολή μελομακάρονων και κουραμπιέδων με κούριερ στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα ή να μάθετε πόσο κοστίζει το κούριερ για ένα δέμα με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες; Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας και θα σας απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτησή σας.

Να θυμάστε πάντα ότι όταν στέλνετε τρόφιμα στο εξωτερικό, αυτά πρέπει να είναι σφραγισμένα και προσεκτικά κλεισμένα σε πλαστική σακούλα, τάπερ, ή δοχεία φαγητού. Αποφύγετε, αν είναι δυνατόν, τη μεταφορά ευπαθών ή κατεψυγμένων τροφίμων. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, δείτε τη σελίδα μας σχετικά με τον τρόπο αποστολής τροφίμων.