Μπορώ να κάνω αποστολή χρημάτων με κούριερ;1 min read
Shipping money inside a package

Αν θέλετε να κάνετε αποστολή χρημάτων σε ένα δέμα ή σε φάκελο και να τα στείλετε με κούριερ ή μέσω ταχυδρομείου στην οικογένεια ή τους φίλους σας στο εξωτερικό, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά. Παρόλο που αρκετοί αναρωτιούνται εάν μπορούν να στείλουν μετρητά με το δέμα τους, πρέπει να σας συμβουλεύσουμε να μην κάνετε αποστολή μετρητών με κούριερ.

Μπορώ να στείλω μετρητά με το δέμα μου;

Οι περισσότερες εταιρείες κούριερ θα συμφωνούσαν ότι η αποστολή χρημάτων σε φάκελο ή σε δέμα δεν επιτρέπεται. Αρχικά γιατί ένα δέμα με χρήματα μέσα, αν χαθεί, δεν θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον αποστολέα. Τα μετρητά είναι ένα μάλλον συνηθισμένο στοιχείο στην λίστα των απαγορευμένων πραγμάτων για αποστολή με εταιρείες κούριερ.

Εκτός του ότι απαγορεύεται η αποστολή μετρητών με κούριερ, οι εταιρείες μεταφορών δεν επιτρέπουν επίσης τη μεταφορά αυτών των πολύτιμων αντικειμένων:

  • κέρματα και χαρτονομίσματα, ανεξάρτητα από το νόμισμά τους,
  • εντάλματα μερισμάτων, επιταγές και ταχυδρομικές επιταγές,
  • λαχεία, κουπόνια ή οποιοδήποτε άλλο έντυπο που μπορεί κανείς να ανταλλάξει με χρήματα,
  • πολύτιμα μέταλλα και πέτρες.

Στις περιπτώσεις που η εταιρεία κούριερ παραλάβει ένα δέμα με απαγορευμένο αντικείμενο (στην προκειμένη περίπτωση, να στείλετε μετρητά με το δέμα), η αποστολή είτε απορρίπτεται, είτε κατάσχεται, είτε καταστρέφεται.

Ωστόσο, η Eurosender μπορεί να οργανώσει πολλών ειδών αποστολές, από μικρές ή και μεγάλες, που δεν απαγορεύονται από τους κούριερ. Σας συνιστούμε να κλείσετε την υπηρεσία express, αν θέλετε η αποστολή σας να παραδοθεί εντός 24 ωρών στην Ευρώπη και 48-72 ωρών παγκοσμίως!

Διαβάστε περισσότερα για:

Γιατί δεν επιτρέπεται η αποστολή χρημάτων με κούριερ;

Μπορούμε να σκεφτούμε διάφορες καταστάσεις που θα μπορούσαν να πάνε στραβά αν όλοι άρχιζαν να κάνουν αποστολή χρημάτων σε φάκελο ή σε δέμα. Η πρώτη και πιο σημαντική είναι ότι οι εταιρείες κούριερ θέλουν να διασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τα άτομα που εμπλέκονται στη μεταφορά. Οι πιθανότητες για κλοπή θα αυξηθούν αν όλοι άρχιζαν να κάνουν αποστολή μετρητών με κούριερ.

Επίσης, εάν το δέμα που περιέχει χρήματα υποστεί ζημιά, η εταιρεία κούριερ δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό, καθώς περιείχε απαγορευμένα αντικείμενα στο εσωτερικό του.

Πώς μπορώ να στείλω χρήματα μέσω ταχυδρομείου;

Ομοίως, στην ερώτηση «πώς μπορώ να στείλω χρήματα μέσω ταχυδρομείου», η απάντηση είναι ίδια με το εάν μπορώ να στείλω μετρητά με το δέμα μου: και στις δύο περιπτώσεις, απαγορεύεται. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, μπορείτε ακόμα να στείλετε κάποια μετρητά με το ταχυδρομείο στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό μέχρι ένα ορισμένο ποσό. Σας συνιστούμε να ενημερωθείτε από το τοπικό σας ταχυδρομείο των ΕΛΤΑ, ή στα τηλέφωνα 210 3353777, 8001182000.

Ποια άλλη εναλλακτική λύση υπάρχει για την αποστολή μετρητών με κούριερ;

Μια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων είναι ίσως ο ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος για να στείλετε χρήματα σε όλο τον κόσμο. Υπηρεσίες όπως η Western Union ή η MoneyGram, για να αναφέρουμε μόνο δύο από αυτές, προσφέρουν τη δυνατότητα αποστολής χρημάτων μέσα σε λίγα λεπτά.

Αποστολή χρημάτων με κούριερ μέσω του Eurosender

Εάν έχετε οργανώσει την αποστολή σας μέσω της πλατφόρμας μας, ισχύει ο ίδιος κανόνας. Απαγορεύεται η αποστολή με κούριερ μετρητών, κερμάτων, χαρτονομισμάτων, μερισμάτων και άλλων εγγράφων που μπορεί κανείς να ανταλλάξει με χρήματα.
Ωστόσο, μπορούμε να οργανώσουμε την αποστολή σας για πολλά άλλα αντικείμενα, ξεκινώντας από φακέλους και μικρά πακέτα, μέχρι παλέτες και οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων. Λάβετε υπόψη ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες απολαμβάνουν μεγαλύτερα οφέλη και εκπτώσεις κατά την κράτηση.