Δεν μπορώ να εντοπίσω το δέμα μου. Τι να κάνω;1 min read
Can't track a package

«Ψάχνω το δέμα μου. Τι να κάνω;». Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το δέμα σας στο σύστημα εντοπισμού, ακολουθούν ορισμένοι πιθανοί λόγοι γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Εργαλείο εντοπισμού και αριθμοί εντοπισμού

Στις μέρες μας, οι περισσότερες εταιρείες μεταφορών παρέχουν στους πελάτες τους κάποια εργαλεία εντοπισμού, που τους βοηθάνε να παρακολουθούν και να ελέγχουν την αποστολή τους.

Ωστόσο, να έχετε υπόψιν, ότι αυτό δεν ισχύει για όλα τα είδη των εταιρειών κούριερ. Οι πληροφορίες εντοπισμού μπορεί να μην είναι διαθέσιμες για κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες αποστόλων.

Εάν όντως παρέχουν αριθμό αποστολής ή αριθμό εντοπισμού για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αποστολής σας, η εταιρεία μεταφορών συνήθως τον ενεργοποιεί είτε μια ημέρα πριν από την παραλαβή, είτε την ημέρα της παραλαβής. Ωστόσο να ξέρετε ότι τις περισσότερες φορές, το σύστημα εντοπισμού θα παρουσιάσει πληροφορίες μόνο μετά την παραλαβή του δέματος. Οπότε αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το πακέτο σας, ένας λόγος θα μπορούσε απλά να είναι ότι οι πληροφορίες δεν έχουν περαστεί ακόμη, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμα η παραλαβή.

Έλεγξε την κατάσταση της παραγγελίας σας

Ο αριθμός εντοπισμού εκδίδεται μόνο όταν η παραγγελία είναι επιβεβαιωμένη από την εταιρεία μεταφορών. Εάν δεν λάβετε αριθμό εντοπισμού ή αριθμό παραγγελίας, ο λόγος είναι επειδή η παραγγελία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρία κούριερ για να ελέγξετε τι έχει συμβεί και να αποφύγετε καθυστερήσεις.

Έχω αριθμό εντοπισμού αλλά πάλι δεν μπορώ να βρω το δέμα μου

Εκτός αν έχετε μία υπηρεσία μεταφορών που απαιτεί να τυπώσετε την ετικέτα αποστολής (περισσότερα στα αγγλικά), στις περισσότερες περιπτώσεις θα λάβετε τον αριθμό εντοπισμού μέσω email.

Αν και δεν είναι σύνηθες, αυτός ο αριθμός εντοπισμού μπορεί να είναι διαφορετικός από αυτόν που βρίσκεται στην ετικέτα αποστολής που θα σας φέρει ο οδηγός. Οπότε, εάν προσπαθείτε να εντοπίσετε το πακέτο σας χρησιμοποιώντας τον αριθμό που λάβατε μέσω του email, το σύστημα δεν θα σας δείξει καμιά πληροφορία.

Σε αυτή την περίπτωση προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό στην ετικέτα, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο σωστός για να βρείτε το πακέτο σας.

Αν δεν μπορώ να εντοπίσω το δέμα μου σημαίνει ότι δεν έχει αποσταλεί;

Το σύστημα εντοπισμού της εταιρείας ενημερώνεται κάθε φορά που ένα πακέτο σκανάρεται σε ένα κέντρο διαλογής. Αν δεν βλέπετε καμιά καινούργια πληροφορία, ελέγξτε ξανά αργότερα. Μπορεί να σημαίνει ότι το πακέτο σας είναι ακόμα στη διαδρομή και δεν έχει φτάσει σε ένα νέο κέντρο διαλογής.

Ψάχνω το δέμα μου με το σύστημα εντοπισμό του κούριερ και δεν το βρίσκω

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να επικοινωνήσετε κατευθείαν με την εταιρεία για να λάβετε τις τελευταίες πληροφορίες. Μπορεί το σύστημα εντοπισμού τους να μην λειτουργεί προσωρινά όταν εσείς προσπαθήσατε να ελέγξετε την τοποθεσία του πακέτου σας. Οπότε ο καλύτερος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στάτους που παρουσιάζονται σε ένα σύστημα αποστολής. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι σημαίνουν, έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με όλες τις πιθανές ενημερώσεις κατάστασης και την εξήγησή τους. Παρακαλούμε ελέγξτε το σχετικό άρθρο, ή επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας.