Dostava i slanje paketa subotom – pošta i kurirske službe5 min read
dostava paketa subotom i nedjeljom

Čekate dostavu paketa tijekom vikenda ili želite poslati paket, a subota je? Provjerite kako pošta i kurirske službe rade vikendom te obavljaju li isporuku te slanje paketa, i pod kojim uvjetima.

Rade li kurirske službe u Hrvatskoj prikupljanje i dostavu paketa subotom?

U Hrvatskoj postoje brojne kurirske službe, no vrše li one dostavu paketa subotom? Ponekad je jednostavnije odabrati dostavu vikendom jer tijekom tjedna često nismo doma. Ipak, ne nude sve kurirske službe ovu opciju, kao što ni slanje paketa subotom nije moguće sa svim kurirskim službama. Saznajte u nastavku točno kako funkcionira dostava vikendom kod najpoznatijih kurirskih službi u Hrvatskoj: GLS, DPD i Poštu te saznajte kako poslati paket subotom.

Koje kurirske službe rade dostavu paketa subotom i/ili nedjeljom?

Provjerili smo vrše li neke najpoznatijih kurirskih službi u Hrvatskoj poput GLS-a, DPD-a i Pošte dostavu paketa subotom i nedjeljom.

    • DHL – DHL kurirska služba u Hrvatskoj ima mogućnost dostave subotom za određene pošiljke.
    • GLS – GLS kurirska služba u Hrvatskoj nema dostavu paketa vikendima, no slanje i dostava paketa subotom moguća je s GLS paketomata.
    • DPD – DPD kurirska služba u Hrvatskoj ne vrši dostavu paketa subotom i nedjeljom.
    • UPS – Dostava paketa subotom dodatna je opcija i nije dostupna na svim lokacijama.
    • Hrvatska pošta – Za određene usluge, moguća je dostava i slanje paketa subotom. Samo određeni poštanski uredi i paketomati otvoreni su subotom i vikendom.
    • Tisak Paket – Tisak kioski, ovisno o lokaciji, otvoreni su subotom ili vikendom. Preuzimanje Tisak paketa moguća je i subotom, no imajte na umu da je ova usluga dostupna samo unutar Hrvatske.

Saznajte više o kurirskim službama u Hrvatskoj:

Dostava pošte subotom

Većina poštanskih ureda diljem Hrvatske radi subotom, a svoje pošiljke možete preuzeti do kraja radnog vremena. Nova usluga Hrvatske Pošte s kojom je moguća i dostava usluge Paket24 subotom, ali i nedjeljom su paketomati. Pomoću paketomata, vaš paket možete preuzeti u bilo koje vrijeme koje vam odgovara, uključujući i dostavu pošte subotom i nedjeljom.

U kojim slučajevima pošta i kurirske službe vrše dostavu paketa subotom ili vikendom?

Iako kurirske službe dostavu paketa subotom najčešće smatraju dodatnom uslugom, postoje situacije kada je dostava vikendom dio standardne usluge.

      • Dostava paketa subotom za vrijeme blagdana

Prosinac je poznat kao mjesec u kojemu kurirske službe obave najviše dostava, te često, zbog velikog broja pošiljaka, dostavu paketa vrše i vikendom kako bi isporučili sve pošiljke na vrijeme. U vrijeme blagdana, planirajte slanje paketa na vrijeme, imajući na umu blagdane i neradne dane.

      • Dostava vikendom u udaljena područja

Na dio udaljenih lokacija, poput otoka u Hrvatskoj, neke kurirske službe vrše dostavu samo određenim danima, a ponekad je to i subota.

Saznajte više o:

Kako organizirati slanje paketa subotom?

Neke kurirske službe nude opciju preuzimanja pošiljke subotom. Ipak, ova opcija ima posebne uvjete:

      • Slanje paketa subotom opcija je koja se dodatno naplaćuje.
      • Opcija slanja paketa subotom ovisi o odabranoj usluzi te zemljama preuzimanja te isporuke.

Neki poštanski uredi rade subotom, no većinom ne tijekom cijelog dana. U tom slučaju morat ćete fizički otići do poštanskog ureda i predati vašu pošiljku na slanje.

Prednost slanja s Eurosenderom je da i tijekom vikenda, tijekom bilo kojeg trenutka dana ili noći, jednostavno možete ispuniti narudžbu online, platiti troškove slanja, a vaša paket će biti preuzet prvog radnog dana! Na taj način ne morate gubiti vrijeme u redu, a pošiljka će brzo stići na odredište.

Usluge kombi dostave vikendom

Ukoliko šaljete veću pošiljku od više velikih paketa ili organizirate selidbu iz jednog europskog grada u drugi, izvrsna opcija je usluga kombi dostave s kojom na raspolaganju imate cijelu zapremninu kombija za vaše stvari.

Stvari možete zapakirati kako god vama odgovara, a usluga je vrlo brza jer je direktna, s jedne lokacije na drugu i bez zaustavljanja! Osim toga, ova usluga je od vrata do vrata, što znači da će vaše stvari biti preuzete na adresi, bez potrebe za odlaskom do pošte ili kioska. Nadalje, možete odabrati i dodatne opcije poput pomoći vozača pri utovaru koje će vam dodatno olakšati cjelokupan proces.

Individualna rješenja za slanje i dostavu paketa subotom

U Eurosenderu, surađujemo s brojnim vrhunskim kurirskim službama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ako želite poslati pošiljku tijekom vikenda, javite se našim logističkim stručnjacima putem chata i zatražite personaliziranu ponudu. Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.