Care sunt motivele pentru care coletul este oprit în tranzit?4 min read
what is expedited delivery

Care sunt motivele pentru care coletul a fost oprit în tranzit?

Atunci când trimiteți un colet, asigurați-vă că aveți acces la instrumentele de urmărire adecvate. Sistemul de urmărire a expedierii vă va permite să accesați detaliile despre statusul coletului pe parcursul întregului proces de livrare, și să recunoașteți orice probleme ce pot să apară pe parcurs. De exemplu, când coletul s-a oprit în tranzit prea mult timp.

Sistemul de urmărire ar trebui să fie actualizat ori de câte ori pachetul dvs. este scanat într-un depozit. Dacă nu există nici o actualizare pentru mai puțin de 48 de ore, acest lucru nu înseamnă neapărat că coletul dvs. s-a oprit în tranzit, dar este cel mai probabil să fie încă în vehicul. Și să nu fie descărcat sau procesat încă. După ce a fost preluat coletul, acesta va fi procesat de compania transportatoare, va fi scanat și vor fi introduse informațiile de urmărire. Pot exista întârzieri între scanări, deoarece procesarea informațiilor durează câteva zile și nu pot apărea instantaneu online. Amintiți-vă că volumul livrărilor poate fi ridicat uneori și există întotdeauna posibilitatea unei erori umane. Astfel, scanarea coletului dvs. poate dura puțin mai mult decât de obicei.

pachet oprit in tranzit

Citiți mai departe articolul nostru pentru a înțelege care sunt cauzele atunci când pachetul este oprit în tranzit.

Dacă coletul este ținut în tranzit timp de mai mult de 2 zile lucrătoare, totuși, există posibilitatea ca acesta să fi fost oprit. Ori de câte ori asistați la informații incerte din sistemul de urmărire (sau lipsa acestora), vă rugăm să solicitați o actualizare companiei de curierat responsabilă pentru expedierea dvs.

Care pot fi cauzele pentru care pachetul a fost oprit în tranzit ?

Cauzele pentru o livrare întârziată pot fi nenumărate:

  • În unele cazuri, pot să apară probleme la vamă. Dacă nu există o documentație adecvată, sau detaliile furnizate sunt incorecte ori incomplete sau există un articol interzis în pachetul dvs. – și în aceste condiții pachetul poate fi oprit la vamă.
  • Atunci când pachetul dvs. este supradimensionat și nu se încadrează în standardele serviciului de curierat ales, acesta poate fi oprit în tranzit până când este returnat expeditorului sau costurile suplimentare sunt acoperite. Pentru a evita o astfel de situație, asigurați-vă că transportul dvs. respectă standardele serviciului de curierat ales.
  • Fiecare colet poate fi scanat datorită etichetei sale și a unui cod de bare atribuit. Dacă eticheta este deteriorată, acest lucru duce la îngreunarea sortării și scanării codului de bare. Astfel pot apărea întârzieri, deoarece sortarea manuală durează mult mai mult.
  • Dacă ați decis să efectuați modificări în comanda dvs., cum ar fi schimbarea adresei de livrare, atunci când pachetul dvs. era deja în tranzit – este posibil să fie fost oprit pentru a procesa noile detalii. Nu uitați că orice modificări pot influența timpul de tranzit, chiar dacă acestea nu sunt semnificative. Iată cum (și când) să reorientezi o expediere. Atunci când, adresa de livrare este greșită, destinatarul lipsește câteva zile la rând sau expedierea nu poate fi livrată din alte motive. Ori de câte ori se întâmplă acest lucru, coletul va fi păstrat în depozit timp de câteva zile, de aceea livrarea acestuia va fi întârziată.
  • Atunci când bunurile nu sunt declarate și sunt interzise, motiv pentru care pachetul poate fi oprit în tranzit sau în cele din urmă acesta poate fi returnat expeditorului. Pentru a evita o astfel de situație vă rugăm să accesați pagina noastră dedicată articolelor restricționate și interzise pentru transport.

Transportul unui pachet poate părea un proces simplu, dar, în realitate, este destul de complex. Ba mai mult, poate fi afectat cu ușurință de condițiile meteorologice și de accidente, care adesea și acestea pot provoca întârzieri. În afară de motivele enumerate mai sus, coletul poate fi oprit în tranzit din cauza unor circumstanțe neprevăzute, pe care companiile de curierat nu le pot controla întotdeauna.

După ce pachetul a fost oprit în tranzit mult timp, acesta poate fi considerat chiar pierdut. Acesta este motivul pentru care este important să solicitați asistență ori de câte ori expedierea nu paote fi livrată. Dacă coletul este ținut în tranzit iar dvs. ați rezervat serviciul de expediere cu Eurosender, nu ezitați să ne contactați.