Serviciul de curierat cu plata ramburs. Este posibil să plătiți pentru expediere curierului?6 min read
When is it common to choose cash on delivery option

Cum trimiteţi un colet cu plată rambus?

În ciuda răspândirii virusului Covid-19, Eurosender și companiile de curierat cu care lucrăm își mențin operațiunile. Puteți rezerva servicii de curierat în condiții normale. Găsiți mai multe informații aici.

Având în vedere situația curentă, este indicat să folosiți modalități de plată care nu presupun contactul direct cu o altă persoană. Vă recomandăm ca în această perioadă să faceți plata online atunci când rezervați serviciul de curierat, în loc să alegeți plata ramburs pentru serviciile rezervate.

Ce înseamnă plata ramburs și când se folosește?

Serviciul de trimitere plata ramburs la curier se referă la achitarea costurilor serviciului de curierat de către destinatar, la momentul livrării coletului sau a unui bun. Numerarul constituie cel mai utilizat mijloc de plată pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii.

Acest serviciu poate fi utilizat atunci când:

  • Cumpărăturile sunt făcute online și mulți clienți tind să prefere plata ramburs atunci când comandă produse de pe internet, pentru că au siguranța verificării coletului la livrare. Această metodă de plată este de obicei aleasă pentru că, în comparație cu tranzacțiile făcute exclusiv online, este o opțiune de plată la îndemâna oricui. Dacă clienții companiei dvs. preferă plata în numerar la livrare ar putea fi un factor definitoriu în creșterea vânzărilor companiei.
    Cu toate acestea, există şi dezavantaje atunci când este acceptat serviciul de trimitere cu plata ramburs la curier întrucât cumpărătorul nu este obligat să accepte coletul. Acesta poate să-l refuze, ceea ce duce la costuri suplimentare pentru livrarea retur, costuri ce vor trebui suportate de către companie.

plata in numerar la livrare

Principalele metode de plată alternative – online

Evoluția tehnologiei pune la dispoziție mai multe metode de plată online ca oricând. Acestea sunt:

  • Transfer bancar, clienții au posibilitatea să transfere bani în contul bancar al comerciantului.
  • Cardul de credit, reprezintă de asemenea o alternativă (Visa, Mastercard).
  • PayPal este unul dintre principalele servicii de plată online din lume. Plățile se fac mult mai rapid.

Atunci când creați un cont pe platforma noastră puteți beneficia de plata cu creditele utilizatorului. În profilul de utilizator, veți avea opțiunea să încărcați contul cu suma de bani dorită și să plătiți pentru serviciile de curierat cu creditul disponibil.

De ce sistemul de plată online este considerat mai bun:

  • Oferă un control mai bun asupra cheltuielilor. Puteţi ţine evidenţa cumpărăturilor pe care le faceţi cu ajutorul extraselor de cont, util atunci cand vă calculați bugetul. Totuşi, este bine să ţineţi cont de banii pe care îi aveţi disponibili pe card.
  • Economisiţi timp. Puteți cumpăra bunuri sau servicii plătind online chiar din confortul propriul dvs. cămin, fără să fiţi nevoiţi să vă deplasați. Puteți achita facturile chiar şi la o oră târzie a zilei scadente, evitând cozile şi drumul până la un ghişeu.
  • La anumite plăţi efectuate online ați putea beneficia de anumite reduceri şi bonusuri.
  • Securitate sporită. Datele dvs. sunt protejate.
  • Ușor, rapid și de încredere – plățile online sunt ușor de plasat și foarte simple. Efectuarea unei achiziții online nu durează mai mult de câteva minute.
  • Acesta reprezintă viitorul metodelor de plată – tendințele s-au orientat considerabil către plățile online, astfel încât aceasta a devenit o metodă de plată des întâlnită, dar nu şi acceptată de toată lumea.

Avantajele acestor metode moderne de plată au început să dea roade şi astfel , instrumentele de plată online devin un lucru obişnuit într-o societate din ce în ce mai dinamică.

O modalitate simplă și rapidă – Plata Online

Sistemul de plată online este o alegere mai bună, deoarece:

  • Evitați costurile suplimentare unei livrări refuzate.
  • Veţi fi plătit pentru serviciul oferit mai rapid – plata online înseamnă, de asemenea, că fondurile vor fi transferate mai repede decât dacă ar fi trebuit să așteptaţi plata în numerar la curier.
  • Siguranţa plăţilor online. Fondurile vor fi transferate în contul dvs. și, prin urmare, veți fi mai liniştit.
  • Este disponibil în orice țară – unele țări (precum Suedia) nu acceptă plata ramburs la livrare deoarece încurajează doar plățile online/fără numerar.

Este plata ramburs diponibilă la plasarea comenzii prin Eurosender?

La plasarea comenzii prin Eurosender, opțiunea plății ramburs nu este disponibilă. Metodele de plată pe care le puteți alege sunt:

  • plata securizată prin card bancar;
  • plata prin sistemul securizat PayPal;
  • plata prin transfer bancar;
  • plata cu creditele utilizatorului.

Toate aceste metode de plată sunt securizate prin certificate GeoTrust SSL și sunt explicate în secțiunea dedicată plății.

Pentru ca destinatarul să plătească pentru serviciu, acesta/aceasta trebuie să fie persoana care plasează comanda. Plata este parte din procesul de comandă și numai după ce plata a fost confirmată, comanda poate fi confirmată cu un furnizor de servicii de curierat.

Dacă doriți să economisiți bani și să beneficiați de reduceri avantajoase și cele mai ieftine prețuri pentru serviciile de curierat, oferite de Eurosender vă incurajăm să creați un cont gratuit pe platforma noastră.

Reguli generale ale companiilor de curierat pentru trimiterea unui colet cu plată expeditor

Așa cum s-a menționat mai sus, companiile de curierat vor livra bunurile către clienții prezenți fizic la adresa de livrare. Prin urmare, vor trebui să facă mai multe încercări de livrare dacă destinatarul nu este prezent, iar numărul acestor încercări este întotdeauna limitat. După ce încercările de livrare au fost epuizate, coletul va fi depozitat într-un depozit local sau trimis înapoi către expeditor. Citiţi mai multe detalii în articolul nostru despre ce se poate întâmpla după o încercare de livrare nereuşită.

Această metodă de plată presupune achitarea contravalorii produselor şi serviciilor comandate la livrare, în momentul în care curierul ajunge cu coletul dvs. la adresa de destinaţie.

plata in numerar la livrare

Contravaloarea serviciului de transport se plăteşte separat, curierului si depinde de localitatea de destinaţie, de greutatea, volumul coletului şi de valoarea declarată a acestuia.

Dacă cumpărați un articol cu o valoare mai mare, este posibil ca în acest caz să nu fie posibilă o metoda de plată în numerar la livrare.