Cele mai vechi târguri și piețe de Crăciun din Europa  6 min read
oldest Christmas markets in Europe

Mai sunt câteva zile până la Crăciun. Vinul fiert, produsele tradiționale și chiar nelipsita turtă dulce sunt câteva dintre deliciile pe care le putem găsi la târgurile și piețele de Crăciun din Europa. În fiecare an, în aproprierea Crăciunului, fiecare oraș din Europa și nu numai îmbracă haine de sărbătoare. Se întrec în organizarea celor mai frumoase târguri și piețe de Crăciun din Europa. Cine nu adoră târgurile și piețele de Crăciun? Chiar în țara noastră, târgul de Crăciun de la Sibiu atrage în fiecare an foarte mulți vizitatori, din întreaga lume. Destinațiile europene de Crăciun sunt unele dintre cele mai celebre și spectaculoase.

Și unde puteți merge de Crăciun? Puteți să vizitați unele dintre cele mai vechi piețe și târguri de Crăciun din Europa, unde să vă bucurați de magia sărbătorilor.

Aceste locuri învăluite în magia Crăciunului vor fi cea mai bună destinație de Crăciun în Europa pentru cei care adoră târgurile și piețele de Crăciun din Europa și nu numai.

Târgurile și piețele de Crăciun s-au organizat în Europa încă din perioada Evului Mediu târziu. Aceste evenimente sezoniere creează o atmosferă unică și face oamenii fericiți, indiferent de vârstă.

Am creat o listă cu 5 destinații inedite pentru Crăciun, care se mândresc cu unele dintre cele mai vechi dar și cele mai frumoase târguri și piețe de Crăciun din Europa. Aceste orașe organizează unele dintre cele mai frumoase târguri europene de Crăciun, care atrag vizitatori din întreaga lume.

Strasburg, Franța

Cele mai vechi târguri și piețe de Crăciun din Europa datează de câteva secole, iar pentru că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, dacă aveți în plan să faceți o excursie, atunci Strasburg este o idee excelentă. Prima ediție a târgului de Crăciun de la Strasburg a fost organizată pentru prima dată în 1570. În fiecare an, sunt instalate peste 300 de standuri pentru a găzdui toți meșteșugari de obiecte făcute manual, produse tipice din regiunea Alsacia și decorațiuni de Crăciun.

Acest târg de Crăciun nu este doar o încântare pentru ochi, ci și o experiență de învățare. Meșterii pricepuți arată publicului cât de multă muncă se află în spatele fiecărui obiect creat manual.

Târgul de Crăciun de la Strasburg a primit de două ori premiul pentru The European Best Christmas Market din 2014 și 2015.

Dresda, Germania

Oriunde mergeți de Crăciun în Germania, este organizat un târg de Crăciun, care are în total peste 1.400 de târguri în întreaga țară.

Cel mai vechi târg oficial de Crăciun s-a desfășurat în orașul Dresda, doar pentru o zi, în anul 1434. Locul în care este renumită cea mai mare prăjitură făcută în această perioadă a anului, numită „Stollen”.
Poate ați vizitat multe târguri și piețe de Crăciun din Europa până acum, dar Dresda este locul în care nu vă veți simți suficient de bătrân pentru a nu fi fascinat.

Târgul de Crăciun din Dresda este atestat documentar încă din 1434 şi este unul dintre cele mai mari atracţii turistice ale oraşului, fiind vizitat anual de peste 2 milioane de oameni. Traducerile sunt adaptate genului.

Viena, Austria

Chiar dacă nu există nicio documentație care să ateste că Viena are cele mai vechi târguri și piețe de Crăciun din Europa, mulți turiști cred că acesta este primul loc în Austria unde a fost organizat târgul de iarnă.

Viena are farmecul său specific oricând pe tot parcursul anului. În decembrie însă, clădirile luminate și luminile strălucitoare ale târgului de Crăciun creează o atmosferă magică.

Când este vorba despre capitala austriacă, este greu să decidem care este târgul de Crăciun cel mai vizitat.

Viena-Austria

Praga, Republica Cehă

Târgul de Crăciun din Praga este un loc plin cu gusturi tradiționale, miros de scorțișoară și cuișoare și lumini aprinse. Pe scurt, o încântare pentru simțuri.

În căsuțele luminoase decorate strălucitor puteți găsi orice, de la mâncăruri tradiționale, până la decorațiuni de Crăciun realizate manual. Un brad uriaș de Crăciun, cu luminile sale strălucitoare în depărtare, aduce un plus de farmec locului.

Dacă destinația de Crăciun în Europa este Praga, vă recomandăm cu siguranță să mergeți acolo în decembrie.

Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei a devenit una dintre cele mai populare destinații de Crăciun în Europa. Nu este de mirare: cu bulevarde largi, arhitectură impresionantă și grandioasă, cele 7 poduri peste Dunăre, Budapesta este fermecătoare și ziua și noaptea.

Îmbrăcată cu lumini și plină de elemente tipice târgurilor de Crăciun, piața de la Vörösmarty Tér este cea mai veche din Budapesta.

Faceți o plimbare prin oraș. Doar îmbrăcați-vă bine, încălziți-vă cu vin fiert.
Pe lângă toate artizanatele maghiare, băuturile și mâncarea locală, există și spectacole și activități organizate atât pentru copii, cât și pentru adulți. Deci, încă un motiv în plus pentru a fi prezent acolo.

Oriunde călătoriile dvs. vă duc în acest sezon, sper că veți avea ocazia să vă opriți și să vă bucurați de frumusețea unui Târg de Crăciun.

Descoperiți magia Crăciunului în cele mai frumoase destinații europene de Crăciun.

Puteți să vedeți destinații inedite pentru Crăciun organizând un tur al destinațiilor de Crăciun în Europa pentru a vizita parte din târgurile și piețele de Crăciun din Europa.

Dacă ați luat această decizie, noi vom fi prezenți pentru a organiza expedierea valizelor dvs. către orice destinație de Crăciun în Europa.

Budapesta - Ungaria

Crăciun fericit și un An Nou fericit!