Pixel
  • /
  • /
  • Διάφορα στοιχεία
ΔΙΑΦΟΡΑ

Δες το βίντεο

Είναι η Eurosender εταιρεία courier;

Όχι, η Eurosender είναι μια μηχανή κρατήσεων για την παραγγελία των υπηρεσιών αποστολής διαφόρων ειδών όπως βαλίτσες, πακέτα, δέματα, αθλητικό εξοπλισμό, παλέτες και άλλα. Συνεργαζόμαστε με όλους τους μεγάλους και αξιόπιστους ειδικούς logistics που παρέχουν την οδική, αεροπορική ή σιδηροδρομική υπηρεσία (μεταξύ των οποίων η DPD, η DHL, η GLS,Kuehne & Nagel κλπ.). Μέσω της ιδιόκτητης τεχνολογίας μας, μπορούμε να αναλύσουμε την ποιότητα της υπηρεσίας που παρέχονται και να επιλέγουμε την καλύτερη επιλογή και λύση από κάθε γίγαντα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με τον επιλεγμένο παροχέα ταχυμεταφορών;

Όταν λάβετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης, θα υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον επιλεγμένο παροχέα ταχυμεταφορών που θα το χρησιμοποιήσετε Αφού λάβετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα, έτσι ώστε εμείς θα μπορούαμε να παράσχουμε το τηλέφωνο του επιλεγμένου παροχέα ταχυμεταφορών.

Μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία της παραγγελίας μετά την επιβεβαίωσή της;

Οι αλλαγές πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο δύο (2) ημέρες πριν από την ημερομηνία παραλαβής. Για οποιεσδήποτε αλλαγές, πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση help@eurosender.com ή τηλεφωνικά.

Προσφέρετε εγκαταστάσεις αποθήκευσης;

Ναί. Πρόσφατα βελτιώσαμε και βελτιστοποιούσαμε τις σχέσεις μας με εταιρείες ταχυμεταφορών για εμπορευματικές μεταφορές και τώρα μπορούμε να προσφέρουμε εγκαταστάσεις αποθήκευσης κατόπιν αιτήματος για μεγάλες αποστολές και εμπορευματικές μεταφορές για περισσότερες από 7 συσκευασίες. Αυτή η υπηρεσία προσφέρεται επίσης για μετεγκατάσταση και απομάκρυνση.

Πώς μπορώ να ζυγίσω το πακέτο μου αν δεν έχω ειδική ζυγαριά;

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε μια ειδική ζυγαριά για να βρείτε το βάρος του πακέτου σας. Μια προσωπική ζυγαρία μπορεί να είναι κατάλληλη ως εναλλακτική λύση. Σταθείτε με τη συσκευασία σας στην ζυγαριά και αφαιρώντας το σωματικό σας βάρος, μπορείτε να το βρείτε το βάρος της συσκευασίας σας. Αν δεν έχετε προσωπική κλίμακα, τότε μπορείτε να τις βρείτε συνήθως σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και γυμναστήρια και φαρμακεία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το φάσμα των βαρών που θα μπορούσε να καλύψει το πακέτο σας. Στη διαδικασία παραγγελίας, το ανώτατο όριο του βάρους θα πρέπει πάντα να επιλέγεται, ειδικά αν υπάρχει δισταγμός για τον ακριβή προσδιορισμό του βάρος. Με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε μειώνεται το ρίσκο για πρόσθετη δαπάνη ή - και τις καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Ποιες γλώσσες μιλούν οι οδηγοί;

Συνήθως, οι συνομιλητές μιλούν τη γλώσσα της χώρας στην οποία βασίζονται, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως αν δεν είναι εγγυημένο, είναι σε θέση να μιλούν αγγλικά.

Πώς μπορεί να εκδοθεί το τιμολόγιο με την επωνυμία της εταιρείας;

Εάν επιθυμείτε να εκδοθεί το τιμολόγιο με τις λεπτομέρειες της εταιρείας σας, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα Επιχειρηματικό λογαριασμό. Ο λογαριασμός είναι δωρεάν και σας δίνει μια γενική εικόνα των παραγγελίων. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και τοποθετήστε την παραγγελία.

Δεδομένου ότι ο λογαριασμός θα περιέχει μόνο τα στοιχεία της εταιρείας, τα τιμολόγια θα εκδίδονται μόνο με τα στοιχεία της εταιρείας πληροφορίες.

Πρέπει να πληρώσω τον ΦΠΑ;

Εάν η εταιρεία σας διαθέτει έγκυρο αριθμό ΦΠΑ, του οποίου η ισχύς μπορεί να επαληθευτεί μέσω του συστήματος VIES που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κάθε εντολή που θα τοποθετήσετε μαζί μας, ο ΦΠΑ θα θα αφαιρεθεί. .

Εάν το σύστημα VIES δεν αναγνωρίζει τον αριθμό ΦΠΑ σας ως σωστό, η τελική τιμή των παραγγελιών σας θα περιέχει ΦΠΑ.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επικύρωση του λογαριασμού σας B2B, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.