Pixel
  • /
  • /
  • Kako izgleda postopek dostave?

Dostava

postopek dostave pošiljke

Ali me bo kurir pred dostavo poklical?

Čeprav morajo vse naše stranke v naročilu navesti telefonsko številko na dostavnem naslovu, vam klica pred dostavo ne moremo zagotoviti, saj se ta storitev razlikuje med državami in ponudniki kurirskih storitev.

Če se voznik kurirske službe odloči, da bo prejemnika pošiljke poklical, lahko pokliče le lokalno telefonsko številko, zato prosimo, da nam jo posredujete.

 

Kakšen je pričakovani čas dostave?

Vozniki kurirskih služb pošiljke dostavljajo glede na vnaprej začrtano pot, zato vam specifičnega časa dostave ne moremo zagotoviti. Za podrobnejše informacije o dostavi lahko sledite vaši pošiljki ali pa kontaktirate lokalno kurirsko službo.

Izračun okvirnega časa dostave:
Prevzem*
Dostava*

 

Kdo bo dostavil mojo pošiljko?

Vašo pošiljko bo dostavila kurirska služba, ki jo bo za vašo destinacijo izbral Eurosedner. Sodelujemo z največjimi evropskimi ponudniki kurirskih storitev (kot so UPS, DPD, GLS, SEUR, Parcel Force, ACS), ki bodo opravili prevoz in dostavo vaših paketov, kovčkov in palet.

Eurosender za vsako posamezno destinacijo izbere najboljšo kurirsko službo, ki nudi najboljšo kakovost po najugodnejši ceni.

Da lahko ponudi najkakovostnejšo storitev na čisto vsaki destinaciji, Eurosender neprestano spremlja delovanje vseh kurirskih služb ter optimizira in izboljšuje svojo mrežo kurirskih služb.

 

Kam bo moja pošiljka dostavljena?

Vaša pošiljka bo dostavljena na naslov, ki ste ga navedli v vašem naročilu, oddanem na spletni platformi Eurosender.si. Če v času dostave na dostavnem naslovu ni nikogar, lahko izbrani ponudnik kurirskih storitev vašo pošiljko dostavi na alternativen naslov (na sosednji naslov, lokalno poslovalnico pošte ali dostavno točko).

 

Kaj se zgodi, če v času dostave na dostavnem naslovu ni nikogar?

Če na dostavnem naslovu v času dostave ni nikogar, voznik izbrane kurirske službe tam pusti obvestilo, da se, v večini primerov, prejemnik pošiljke lahko neposredno s kurirsko službo dogovori za ponoven poskus dostave v naslednjih dneh. Vendar pa v nekaterih državah kurirske službe zagotavljajo le en poskus dostave. Po prvem neuspelem poskusu je pošiljka shranjena v lokalnem depoju kurirske službe, kjer jo stranka lahko prevzame.

 

Ali  za uspešno dostavo potrebujem lokalno telefonsko številko?

Vozniki kurirskih služb lahko kličejo samo lokalne telefonske številke, zato vas prosimo, da nam posredujete lokalno telefonsko številko osebe na dostavnem naslovu.

Če oseba na dostavnem naslovu lokalne številke nima, vas prosimo, da nam vseeno posredujete svojo mednarodno številko, da vas bo Eurosender po potrebi kontaktiral.

Vozniki kurirskih služb v prvi vrsti govorijo jezik države, k kateri se opravlja dostava. Eurosender vam ne more zagotoviti, da voznik izbrane kurirske službe govori mednarodni jezik.

 

Ali lahko spremenim naslov dostave v že oddanem naročilu?

Potem, ko je bilo vase naročilo posredovano izbranemu ponudniku kurirskih storitev, vam ne moremo zagotoviti, da bodo željene spremembe mogoče. Vsekakor pa nam lahko na elektronski naslov help@eurosender.com pošljete sporočilo in preverili bomo, ali je sprememba naslova v tistem trenutku še mogoča.  

 

Kako lahko sledim svoji pošiljki?

Vse pošiljke, katerih prevoz je naročen na naši spletni strani, imajo številko naročila in sledilno številko. Vašo številko naročila prejmete v elektronskem sporočilu takoj po oddaji naročila, sledilno številko pa v ločenem elektronskem sporočilu, skupaj z navodili za sledenje pošiljki. Le-tega boste prejeli takoj, ko bo kurirska služba vaši pošiljki dodelila sledilno številko in nam jo posredovala.

Vaši pošiljki lahko sledite s pomočjo sledilnega orodja na naši spletni strani, tako, da vanj vnesete številko naročila ali sledilno številko ali pa na povezavi, ki jo boste prejeli skupaj s sledilno številko. 

 

Kaj pa, če je moja pošiljka dostavljena poškodovana?

V zelo redkih primerih, ko je pošiljka dostavljena poškodovana, mora stranka skupaj z voznikom izbrane kurirske službe napisati poročilo o poškodbi dostavljene pošiljke, vključno s fotografijami in natančnim opisom škode.

Stranka nas mora o poškodbi dostavljene pošiljke obvestiti v 48 urah po dostavi. V takšnem primeru Eurosender stranki nudi pomoč pri vložitvi zahtevka za izplačilo zavarovalnine in brezplačno podporo skozi celoten reklamacijski proces.


Sledite pošiljki

Vpišite številko naročila ali sledilno številko: