Pixel
  • /
  • /
  • Kako izgleda postupak dostave?

Dostava

Dostava

 

Hoće li me kurir nazvati prije preuzimanja / dostave?

Iako mora korisnik prilikom narudžbe navesti broj telefona na adresi dostave, Vam ne možemo garantirati da će vas kurir kontaktirati prije dostave, jer se ove usluge razlikuju od države do države i od davatelja kurirskih usluga.

U slučaju da se kurir kurirske službe odluče na to, samo lokalni telefonski brojevi će biti kontaktirani.

 

Koji je očekivani vremenski okvir dostave?

Vozači kurirskih službi dostavljaju pošiljke u skladu s unaprijed planiranom rutom, tako da vam ne možemo zajamčiti precizan vremenski okvir dostave. Za više informacija o dostavi možete pratiti svoju pošiljku ili  kontaktirati lokalno kurirsku službu.

 

Tko će dostaviti moju pošiljku?

Vašu će pošiljku dostaviti odabrani davatelj kurirskih usluga kojeg će za Vašu destinaciju odabrati Eurosender. Surađujemo s nekima od najvećih europskih kurira (kao što su UPS, DPD, GLS, SEUR, Parcel Force, ACS i mnogo drugi), koji će obavljati prijevoz i dostavu vaših paketa, kofera i paleta.

Eurosender za svako odredište odabire najbolju kurirsku službu, koja nudi najbolju kvalitetu po najpovoljnijoj cijeni.

Kako bi mogao ponuditi usluge najviše kvalitete za svaku pojedinu destinaciju, Eurosender stalno nadzire rezultate svih kurirskih službi te optimizira i poboljšava svoju mrežu kurirskih službi.

 

Gdje će moja pošilja biti dostavljena?

Vaša će pošiljka biti dostavljena na adresu koju ste naveli u svojoj narudžbi na internetskoj platformi Eurosender.hr. Ako nema nikog na adresi dostave, odabrani davatelj kurirskih usluga može vašu pošiljku dostaviti na alternativnu adresu (susjednu adresu, lokalnu poštu ili dostavnu točku).

 

Što se događa ako nema nikog na određenoj adresi u trenutku dostave?

Ako vas nema na određenoj adresi u trenutku dostave, primit ćete obavijest koja će Vam će vam u većini slučajeva omogućiti da izravno s kurirom organizirate novi pokušaj dostave u sljedećih nekoliko dana. Međutim, u nekim zemljama, davatelji kurirskih usluga jamči samo jedan pokušaj za dostavu. Nakot što je napravio prvi pokušaj, pošiljka će biti u lokalnom depou kurirske službe i korisnik može ga preuzimati od tamo.
 


Moram li imati lokalni telefonski broj za uspješnu dostavu?

Kuriri i lokalni logistički centri mogu nazvati samo lokalne telefonske brojeve, zato vam savjetujemo da nam pošaljete lokalni telefonski broj kontaktne osobe na adresi dostave.

Ako ga nemate, molimo vas da nam ipak pošaljete svoj međunarodni broj da Eurosender može stupiti u kontakt s vama u slučaju problema ili pitanja povezanih s vašom narudžbom.

Imajte na umu da kuriri kurirskih službi primarno govore jezik države u kojoj se obavlja dostava. Eurosender ne može garantirati da će kurir odabrane kurirske službe govorit međunarodni jezik.

 

Mogu li promijenit adresu dostave u već odani narudžbi?

Nakon što je vaša narudžba bila proslijeđena odabranom davatelju kurirskih usluga, ne možemo garantirati da će željene promijene biti moguće. U svakom slučaju nam možete željene promijene slati na e-mail adresu help@eurosender.com i provjerit ćemo da li je promjena adrese u onom trenutku još uvijek moguća.

 

Kako mogu pratiti svoju pošiljku?

Sve pošiljke, kojih prijevoz je naručen na našoj web stranici, imaju broj narudžbe i referentni broj(broj za praćenje). Vaš broj narudžbe dobijete u e-poruci odmah nakon odaje narudžbe, referentni broj pa u posebni e-poruci, zajedno s uputama za praćenje pošiljke. Referentni broj ćete tako dobit, kada ga bude kurirska služba dodijelila vašoj pošiljki in nam ga proslijedila.

Vašu pošiljku možete pratiti pomoću alata za praćenje na našoj web stranici, unosom broja narudžbe ili referentnog broja ili na linku kojeg ćete dobiti zajedno s brojem za praćene.

 

Što ako je moja pošiljka oštećena?

U vrlo rijetkim slučajevima u kojima je pošiljka dostavljena oštećena, mora stranka zajedno sa kurirom odabrane kurirske službe napisati zapisnik o primitku oštećene pošiljke koji uključuje fotografije i detaljan opis štete.

Stranka nas mora u roku od četrdeset osam sati od primitka obavijestiti o primitku oštećene pošiljke. U takvom slučaju Eurosender stranki pruža pomoć u podnošenju zahtjeva za isplatu osiguranja, besplatno kroz cijeli proces.

 


PRAĆENJE

Unesite vaš broj narudžbe ili broj za praćenje.