Pixel
  • /
  • /
  • Koji je postupak preuzimanja paketa?

Preuzimanje

Koji je postupak preuzimanja paketa?

Hoće li me kurir nazvati prije preuzimanja?

Iako mora korisnik prilikom narudžbe navesti broj telefona na adresi dostave, vam ne možemo garantirati da će vas kurir kontaktirati prije preuzimanja, jer se ove usluge razlikuju od države do države i od davatelja kurirskih usluga.

U slučaju da se kurir kurirske službe odluče na to, samo lokalni telefonski brojevi će biti kontaktirani.

 

Moram li imati lokalni telefonski broj?

Kuriri i lokalni logistički centri mogu nazvati samo lokalne telefonske brojeve, zato vam savjetujemo da nam pošaljete lokalni telefonski broj kontaktne osobe na adresi dostave.

Ako ga nemate, molimo vas da nam ipak pošaljete svoj međunarodni broj da Eurosender može stupiti u kontakt s vama u slučaju problema ili pitanja povezanih s vašom narudžbom.

Imajte na umu da kuriri kurirskih službi primarno govore jezik države u kojoj se obavlja dostava. Eurosender ne može garantirati da će kurir odabrane kurirske službe govorit međunarodni jezik.

 

Vremenski prozor za preuzimanje

Pošiljke se preuzimaju svaki radni dan između 9:00 i 18:00.

Vozač kurirske službe ima unaprijed odrađen put, tako da točno vrijeme preuzimana nije moguće odabrati.

U nekih slučajevima, možda ćete dobiti uži vremenski okvir preuzimanja, kontaktiranjem direktno lokalnog kurira, z njihov broj možete kontaktirati nas. Kad kod je moguće, mi ćemo Vam pružiti telefonski broj lokalnog depoa kurirske službe. Međutim, ne možemo garantirati da je sa njima uvijek moguće odrediti vrijeme za preuzimanje.


Ako preuzimanje pošiljke nije uspješno i nije nikakve informacije u alatu za praćenje, molimo da nam se odmah obratite. Stupit ćemo u kontakt s odabranim davateljem kurirskih usluga i utvrditi razlog zbog kojeg preuzimanje nije bilo uspješno te vam organizirati novo preuzimanje u najkraćem mogućem roku.

 

Gdje će moja pošiljka biti preuzeta?

Vaša će pošiljka biti preuzeta na adresi koju ste naveli u svojoj narudžbi.

Prilikom naručivanja, navedite pojedinosti koje će kurir možda trebati kako bi pristupio na lokaciju, kao što su pristupni kod ili naziv napisan na vratima(ako se razlikuje od imena osobe na adresi preuzimanja).

 

Tko će preuzeti moju pošiljku?

Vašu će pošiljku preuzeti davatelj kurirskih usluga odabran sa strane Eurosendera za vašu destinaciju. Surađujemo s nekima od najvećih europskih kurira (kao što su UPS, DPD, GLS, SEUR, Parcel Force, ACS i mnogi drugi) koji preuzimaju, transportiraju i dostavljaju vaše pakete, kofere i palete.


Eurosender za svako odredište odabire najbolju kurirsku službu, koja nudi najbolju kvalitetu po najpovoljnijoj cijeni.

Kako bi mogao ponuditi usluge najviše kvalitete za svaku pojedinu destinaciju, Eurosender stalno nadzire rezultate svih kurirskih službi te optimizira i poboljšava svoju mrežu kurirskih službi.

 

Što se događa ako me nema na adresi preuzimanja u vrijeme dolaska kurira?
Ako prilikom dolaska kurira na adresi preuzimanja nema nikoga, molimo vas da nam se javite te da organiziramo drugi pokušaj preuzimanja u sljedećih nekoliko dana (obično sljedećeg radnog dana).

U vaše ime paket može preuzeti i druga osoba.

 

Što se događa ako je moja pošiljka veća / teža od one koju sam rezervirao?

Ako šaljete veću / težu pošiljku, postoje dvije mogućnosti:

  • ako je pošiljka još uvijek u kurirskim granicama za transport, bit će vam obračunana razlika u cijeni i kurirska naknada za veću / težu pošiljku
  • ako je pošiljka veća / teža od kurirskih ograničenja, pošiljka će biti vraćena na adresu preuzimanja u sljedećih radnih danima i neće biti poslana na odabranu destinaciju. Kazna za prekomijernu težinu ili veće dimenzije bit će naplaćena na vaš vlastiti trošak

Budući da vozači nisu opremljeni za mjerenje i vaganje, preuzet će prevelike / preteške pošiljke, ali će one biti odbijene u logističkom centru.

Ako se pošiljka, koja ne odgovora  standardnim dimenzijama ili težini vraća na adresu preuzimanja, smatra se da je usluga izvršena i narudžba novog preuzimanja plačljiva. Za detaljne informacije, molimo pogledajte odjeljak 3.2. u našim Općim uvjetima poslovanja.

Ako vozač kurirske službe po dolasku na adresu preuzimanja ocjenjuje da je pošiljka prevelika ili preteška, može odbiti preuzimanje. U tom slučaju, kontaktirajte nas i za Vas ćemo pripremiti individualnu ponudu.

 

Preuzimaju li se pošiljke uvijek na određeni datum?

Preuzimanje vaše pošiljke uvijek će biti planirano na datum naveden u narudžbi.
Ako vaša pošiljka u iznimnim slučajevima ne bude preuzeta na odabrani dan, to će biti zbog:

  • državnih praznika – naši kuriri preuzimaju pakete samo radnim danima – ako je datum koji ste odabrali u državi preuzimanja državni praznik ili u državi u kojoj naša tvrtka ima sjedište, vaša će pošiljka biti preuzeta sljedećeg radnog dana
  • vanjskih razloga koji su onemogućili vozaču da preuzme vašu pošiljku (promet, prometna nesreća, vremenski uvjeti...).

U tom slučaju, ovisno o države preuzimanja, davatelji kurirskih usluga će preuzimati vašu pošiljke na sljedeći radni da.

Ako pošiljka nije preuzeta na planirani datum ili sljedeći radni dan, ljubazno vas molimo da nas o tome obavijestite putem e-pošte help@eurosender.com kako bismo organizirali novi pokušaj preuzimanja u najkraćem mogućem roku.

 


PRAĆENJE

Unesite vaš broj narudžbe ili broj za praćenje.