Στείλτε κεραμικά, πορσελάνη, γυαλικά… | Συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων

Η Eurosender σας δίνει την δυνατότητα να στείλετε δέματα, βαλίτσες και παλέτες έναντι πολύ οικονομικών τιμών σε όλη την Ευρώπη. Ίσως μετακομίζετε. Ή μπορεί να είστε έμπορος και να θέλετε να διανείμετε τα προϊόντα σας εντός και εκτός Ελλάδας. Ίσως πάλι να έχετε κάποιον συγγενή που σπουδάζει ή εργάζεται σε άλλη πόλη και θέλετε να του στείλετε ένα δέμα. Όποια και εάν είναι η δική σας περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα της Eurosender.

Οι κρατήσεις υπηρεσιών αποστολής γίνονται ηλεκτρονικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά την κράτηση είναι να ετοιμάσετε το δέμα σας και να το παραδώσετε στον κούριερ την ημέρα της παραλαβής. Για να σας βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, έχουμε στην διάθεσή σας έναν οδηγό με συμβουλές συσκευασίας διαφόρων αντικειμένων.

Εάν κάτι δυσκολεύει περισσότερο τους πελάτες μας, είναι το πακετάρισμα των εύθραυστων αντικειμένων, όπως είναι η πορσελάνη, τα κεραμικά και τα γυαλικά. Γι’ αυτό τον λόγο σας προσφέρουμε τις ακόλουθες συμβουλές για να πακετάρετε σωστά τα εύθραυστα αντικείμενα που θέλετε να στείλετε.

Προσοχή: Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας τονίσουμε ότι οι περισσότερες εταιρείες κούριερ αποτρέπουν τον κόσμο από το να στέλνει αντικείμενα που σπάνε εύκολα. Ωστόσο, η αποστολή γυαλικών, πορσελάνης κλπ. είναι πολλές φορές αναπόφευκτη. Πολλοί πελάτες μας στέλνουν τέτοιου είδους αντικείμενα σε καθημερινή βάση, χωρίς πρόβλημα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές συσκευασίας του παρόντος κειμένου. Εάν σπάσουν τα αντικείμενα στο δέμα, τότε η ασφαλιστική κάλυψη δεν θα έχει ισχύ, καθώς τα εύθραυστα αντικείμενα ανήκουν συχνά στις λίστες με τα απαγορευμένα αντικείμενα των μεταφορικών. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Type to search
Type to search

Επιλέξτε τις χώρες παραλαβής και παράδοσης και τις διαστάσεις/βάρος του πακέτου σας.

Θα λάβετε την καλύτερη προσφορά.

Συμπληρώστε τα στοιχεία της παραγγελίας και πληρώστε για την υπηρεσία.

Μάθετε πώς να πακετάρετε σωστά τα αντικείμενά σας.

* Θέλετε να στείλετε ένα δέμα που υπερβαίνει τις διαστάσεις και το βάρος για μια απλή αποστολή; Τότε, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια ατομική προσφορά αποκλειστικά για εσάς. Δείτε εάν το δέμα σας πληροί τις προδιαγραφές για μια απλή αποστολή παρακάτω και (εάν χρειαστεί) ζητήστε μια ατομική προσφορά εδώ.

Συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων | Τα υλικά

Για να προστατέψετε το δέμα με τα γυαλικά σας, το πορσελάνινο σερβίτσιο σας, κινέζικο βάζο σας ή οποιοδήποτε άλλο εύθραυστο αντικείμενο, σας συνιστούμε να προμηθευτείτε τα εξής υλικά συσκευασίας εύθραυστων αντικειμένων:

 • Δύο ή τρία χαρτοκιβώτια – το καθένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο. Θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση ακόμα και εάν είναι χρησιμοποιημένα. Το μικρότερο θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για τα αντικείμενά σας, χωρίς όμως να δημιουργούνται τεράστιοι κενοί χώροι μέσα στο δέμα.
 • Υλικά γεμίσματος δέματος. Θα τα βρείτε σε χαρτοπωλεία, στο διαδίκτυο ή σε δέματα που λάβατε οι ίδιοι. Στα αγγλικά ονομάζονται «packing peanuts». Σκοπός τους είναι να γεμίζουν τους κενούς χώρους μέσα στο δέμα ώστε να μην ανακινούνται τα αντικείμενά σας. Εναλλακτική λύση είναι το τσαλακωμένο χαρτί.
 • Φελιζόλ. Για την επένδυση των επιφανειών του πακέτου. Στρώματα αφρολέξ μπορούν να προσφέρουν επίσης την ίδια προστασία.
 • Φυσαλιδωτό περιτύλιγμα (αεροπλάστ). Το γνωστό σε όλους μας αεροπλάστ θα χρησιμοποιηθεί για να προστατέψετε το κάθε επιμέρους εύθραυστο αντικείμενο. Αντισταθείτε στο να σπάσετε τις φυσαλίδες, καθώς εκείνες είναι που θα προστατέψουν τα πράγματά σας από τους κραδασμούς.
 • Κολλητική ταινία και ψαλίδι. Για να σφραγίσετε καλά το πακέτο σας.

Συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων | Τα βήματα

Αφού προμηθευτείτε τα υλικά συσκευασίας εύθραυστων αντικειμένων, μπορείτε πλέον να αρχίσετε την προετοιμασία του δέματός σας. Μην ξεχνάτε πώς το δέμα θα πρέπει να είναι έτοιμο την ώρα παραλαβής από τον οδηγό κούριερ.

 1. Τοποθετήστε λίγες στρώσεις χαρτιού στον πάτο του πρώτου χαρτοκιβωτίου.
 2. Τυλίξτε κάθε επιμέρους αντικείμενο (π.χ. το κάθε ποτήρι) με το αεροπλάστ. Καθώς μιλάμε για εύθραυστα αντικείμενα, μια στρώση ίσως να μην είναι αρκετή.
 3. Τοποθετήστε το/τα αντικείμενο/α μέσα στο κουτί και γεμίστε τα κενά με τα υλικά γεμίσματος ή το τσαλακωμένο χαρτί.
 4. Κλείστε το κουτί με την κολλητική ταινία και εφαρμόστε πάνω του (σε κάθε εξωτερική επιφάνεια) στρώματα αφρολέξ ή φελιζόλ. Στερεώστε το αφρολέξ/φελιζόλ με την κολλητική ταινία.
 5. Βάλτε το μικρό κουτί μέσα στο ελαφρώς μεγαλύτερο και γεμίστε (τυχόν) κενά με τσαλακωμένο χαρτί.
 6. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τρία κουτιά, μπορείτε να επαναλάβετε το πέμπτο βήμα.
 7. Σφραγίστε το τελευταίο χαρτοκιβώτιο με την κολλητική ταινία.

*Εάν στέλνετε πολλά αντικείμενα μαζί (π.χ. πολλά γυάλινα ποτήρια), μπορείτε, αν θέλετε, δημιουργήσετε διαχωριστικά στον πάτο του δέματος από γκοφρέ χαρτί και να τοποθετήσετε το κάθε αντικείμενο στον δικό του, απομονωμένο χώρο.

Γιατί να στείλετε εύθραυστα αντικείμενα μέσω κούριερ:

Οι λόγοι μιας μεταφοράς εύθραυστων αντικειμένων είναι πολλοί, ωστόσο πολλοί πελάτες μας έκλεισαν μια υπηρεσία για τους εξής λόγους:

 • Μετακόμιση σε άλλη πόλη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό με επακόλουθη μεταφορά όλων των γυαλικών, των σερβίτσιων, των μπιμπελό κλπ. στην νέα διεύθυνση.
 • Πώληση χειροποίητων δημιουργιών κεραμικής μέσω διαδικτύου και συνεπαγόμενη αποστολή των δημιουργιών αυτών στον αγοραστή.
 • Αποστολή σερβίτσιων από πορσελάνη ως δώρο γάμου, γενεθλίων, επετείου κλπ. σε φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο που ζει μακριά.
Στείλτε πορσελάνη, γυαλικά και κεραμικά με την Eurosender

Διαθέτουμε μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων υπηρεσιών αποστολής στην Ευρώπη. Θέλετε να στείλετε σερβίτσια από πορσελάνη, γυάλινα βάζα ή είδη κεραμικής τέχνης σε άλλη πόλη της Ελλάδας ή του εξωτερικού; Θα βρούμε την χαμηλότερη τιμή για την διαδρομή που θα επιλέξετε. Συνεργαζόμαστε μόνο με αξιόπιστες εταιρείες κούριερ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνία