Μπορώ να κλείσω μια υπηρεσία για μεταφορά νεκρού;1 min read

Χρειάζομαι μια υπηρεσία για μεταφορά νεκρού ή για μεταφορά λειψάνων. Μπορώ;

Πολλοί από τους πελάτες μας μας έχουν ρωτήσει κατά καιρούς κατά πόσο μπορούν να κλείσουν μια υπηρεσία για μεταφορά νεκρού ή λειψάνων μέσω της πλατφόρμας μας. Δυστυχώς, η Eurosender δεν μπορεί να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες. Ωστόσο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε εταιρείες που οργανώνουν τέτοιου είδους μεταφορές, εάν θέλετε να στείλετε λείψανα ή να κλείσετε μια υπηρεσία για επαναπατρισμό νεκρού. Επίσης, είμαστε στην διάθεσή σας για την μεταφορά άλλων αντικειμένων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κηδείες.

Φέρετρο, τεφροδόχος κλπ. | Είναι δυνατή η μεταφορά τους;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν την αποτέφρωση αντί της ταφής, γεγονός που τους οδηγεί στο εξωτερικό. Μέσω της εταιρείας μας μπορείτε να στείλετε την τεφροδόχο, αρκεί να μην έχει μέσα ακόμα την τέφρα. Αν θέλετε να μεταφέρετε μια τεφροδόχο με τέφρα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μία εταιρεία που να μπορεί να οργανώσει μια μεταφορά λειψάνων. Το ίδιο ισχύει και με την μεταφορά φερέτρου. Μπορείτε να στείλετε ένα άδειο φέρετρο οπουδήποτε στον κόσμο με την Eurosender, όχι όμως κάποιο στο οποίο βρίσκεται κάποιος που έχει αποβιώσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επαναπατρισμός νεκρού. Σε ποιους να απευθυνθείτε

Για τον επαναπατρισμό ενός νεκρού, δηλαδή την επιστροφή του στην πατρίδα του, υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Γραφεία τελετών που προσφέρουν επαναπατρισμούς είναι:

  1. Το Γραφείο Τελετών Κυριακίδης
  2. Τα Γραφεία Τελετών Κολλάτος και πολλά ακόμη.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στην ελληνική πρεσβεία της χώρας στην οποία απεβίωσε το πρόσωπο που θέλετε να ταφεί στην Ελλάδα. Η πρεσβεία οφείλει να βοηθήσει στην εξασφάλιση πιστοποιητικού θανάτου, αντίγραφου επίσημης έκθεσης ή έκθεσης νεκροψίας. Βοήθεια πρέπει να παράσχει και στην διαδικασία του επαναπατρισμού της σορού, η οποία όμως δεν θα είναι οικονομική.

Το υπουργείο εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρει στην ιστοσελίδα του τι είδους έγγραφα χρειάζονται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και για κάθε χώρα ξεχωριστά. Επί παραδείγματι, όταν πρόκειται για την μεταφορά στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ σορού, οστών ή τέφρας θανόντος απαιτούνται τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Δύο αντίγραφα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου (και τα δύο θεωρημένα με τη σφραγίδα Apostille)
  2. Δύο αντίγραφα της άδειας εξόδου από τη χώρα (και τα δύο θεωρημένα με τη σφραγίδα Apostille)
  3. Δύο αντίγραφα του πιστοποιητικού ταρίχευσης (και τα δύο θεωρημένα με τη σφραγίδα Apostille)
  4. Δύο αντίγραφα του ιατρικού πιστοποιητικού όπου δηλώνεται ότι ο θανών δεν έπασχε από μεταδοτική ασθενείας τους έξι (6) τελευταίους μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου (και τα δύο θεωρημένα με τη σφραγίδα Apostille)

5.Εξουσιοδότηση από οικείο πρόσωπο που επιβεβαιώνει τη μεταφορά της σωρού, επικυρωμένη από το Προξενείο.

6.Έγγραφο με τα στοιχεία της πτήσης προς Ελλάδα.

Για την μεταφορά της τέφρας στην Ελλάδα απαιτούνται τα ίδια έγγραφα εκτός από τα έγγραφα 3 και 4. Η τέφρα τοποθετείται σε δοχείο και στη συνέχεια σε ξύλινο κιβώτιο. Αντί του εγγράφου 3, απαιτείται βεβαίωση της αποτέφρωσης από το Γραφείο Τελετών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η Eurosender

Η Eurosender μπορεί να σας βοηθήσει να στείλετε οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε εκτός από την σορό, την τέφρα, τα λείψανα κλπ.. Εάν επί παραδείγματι πηγαίνετε σε κάποια κηδεία στο εξωτερικό, μπορείτε να στείλετε εκ των προτέρων:

  • Την βαλίτσα με τα πράγματά σας.
  • Είδη που θα χρειαστούν κατά την τέλεση της κηδείας.
  • Ένα άδειο φέρετρο ή μια άδεια τεφροδόχο.

Εάν έχετε περισσότερες απορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας