Reguli privind expedierea banilor în interiorul coletelor?3 min read
Shipping money inside a package

Puteţi trimite bani în interiorul unui pachet sau vă este permis să trimiteți bani într-un plic?

Dacă doriți să trimiteți bani familiei sau prietenilor în străinătate sau în ţară, și doriți să îi plasați în interiorul unui pachet, ar trebui să vă gândiți de două ori. Deși într-o cutie frumos ambalată sau într-un plic aţi putea foarte uşor să puneţi bani pentru a fi trimişi acolo unde aţi dori, vă sfătuim totuşi să nu trimiteți bani în pachete. Iată de ce. Așadar răspunsul este clar, nu, în ambale cazuri, deoarece există riscul

Trimiterea banilor într-un pachet este interzisă

În primul rând trimiterea banilor în străinătate într-un pachet este strict interzisă. Companiile de curierat au reguli foarte clare cu privire la ceea ce se poate și ce nu se poate livra, mai ales când este vorba de trimiterea banilor prin serviciilor de curierat. De obicei, puteți găsi lista de articole interzise, restricționate și nerecomandate pe site-urile acestora (am explicat diferența dintre aceste articole în articolul nostru – articole interzise și nerecomandate – diferența.

Banii (bancnote) și cecuri de călătorie sunt interzise pentru transport. Pe lângă articolele de loterie, pietre prețioase, metale prețioase, nu vi se va permite să trimiteți bani în interiorul unui pachet. În cazul în care o companie de curierat primește un pachet cu un articol interzis, expedierea este fie refuzată, confiscată sau distrusă.

trimiterea banilor in strainatate

Cum să trimiteţi bani internaţional sau cum să trimiteți cash prin curier?

Dacă doriți să trimiteți bani internaţional sau să trimiteți cash prin curier familiei sau unui prieten, ori doriţi să efectuaţi un transfer bancar fără cont, aveți diverse opțiuni.

Transfer de bani prin poştă

În unele țări, puteți trimite bani prin poștă. Poşta Română vă pune la dispoziţie servicii poştale de transfer de bani internaţional, astfel:

  • prin mandat poştal;
  • E-mandat poştal;
  • mandat online.

Pentru mai multe detalii vă recomandăm să verificați pe site-ul dedicat al oficiului poștal.

Transferuri bancare internaţionale

Serviciul de transfer bancar este cel mai sigur şi mai rapid mod de a trimite bani în străinătate. Servicii cum ar fi transferul de bani Western Union sau transfer de bani MoneyGram, acestea sunt doar două dintre ele, oferă posibilitatea de a trimite bani în câteva minute. Utilizarea transferului bancar online vă permite să transferaţi bani în România sau în străinătate. Acesta aduce o serie de avantaje precum rapiditatea și eficientizarea costurilor.

Puteţi benficia de comisioane mai mici sau zero și chiar o rată de schimb valutar mai bună la transferul bancar internațional.

Trimiterea articolelor cu Eurosender

Dacă intenționați să trimiteți diverse articole cu Eurosender, puteți oricând să verificați Termenii și condițiile noastre (secțiunea 10.4) și să vedeți ce articole sunt interzise să expediați prin intermediul platformei noastre. Nu vă recomandăm plasarea de bani în numerar într-un colet deoarece majoritatea companiilor de curierat interzice introducerea de bani în pachete sau plicuri.

În cazul în care nu sunteți sigur dacă produsele dvs. pot fi livrate, puteți oricând să contactați echipa noastră de asistență pentru clienți, care vă va ajuta cu toate informațiile de care aveți nevoie.