Μπορώ να στείλω δέμα χωρίς αποστολέα;1 min read
Shipping anonymous packages

Υπάρχουν αποστολείς που για διάφορους λόγους (είτε γιατί θέλουν να κάνουν έκπληξη, είτε γιατί θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους), που επιλέγουν να κάνουν αποστολή κούριερ χωρίς διεύθυνση αποστολέα ή να στείλουν γράμμα χωρίς όνομα αποστολέα. Διαβάστε τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει για την ασφαλή παγκόσμια παράδοση δεμάτων.

Αποστολή κούριερ χωρίς διεύθυνση αποστολέα

Το να στέλνετε δέμα χωρίς διεύθυνση του αποστολέα, είναι η τέλεια λύση όταν θέλετε να κάνετε έκπληξη σε κάποιον. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν στέλνετε γράμμα κούριερ χωρίς διεύθυνση ή όταν κάνετε αποστολή δέματος κούριερ χωρίς διεύθυνση αποστολέα:

  • Το πακέτο μπορεί να χαθεί – Σε περίπτωση απώλειας ενός δέματος, ο κούριερ δεν θα μπορέσει να επικοινωνήσει με το άτομο που το έστειλε, αν λείπουν τέτοιες πληροφορίες.
  • Το πακέτο μπορεί να παραδοθεί λάθος – Εάν στέλνετε γράμμα χωρίς όνομα αποστολέα ή δέμα χωρίς διεύθυνση σε κάποιον και λείπουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον παραλήπτη, ο κούριερ δεν θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τον αποστολέα για να ζητήσει περαιτέρω οδηγίες για την επαναπροώθηση του δέματος.
  • Το δέμα μπορεί να είναι υπέρβαρο – Η εταιρεία ταχυμεταφορών μπορεί να ζυγίσει το δέμα στην αποθήκη, και αν διαπιστώσει ότι ζυγίζει περισσότερο από το δηλωθέν, το επιστρέφει στον αποστολέα. Ωστόσο, εάν στείλετε δέμα χωρίς αποστολέα, η εταιρεία κούριερ δεν θα μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί σας.
  • Η ετικέτα καταστρέφεται – Η εταιρεία κούριερ δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει το πακέτο στον παραλήπτη εάν η ετικέτα αποστολής είναι κατεστραμμένη. Ταυτόχρονα, το πακέτο θα κολλήσει στην αποθήκη εάν ο αποστολέας του πακέτου είναι άγνωστος.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν δέχονται όλες οι εταιρείες κούριερ να παραλάβουν δέμα χωρίς διεύθυνση ή γράμμα κούριερ χωρίς διεύθυνση ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που σχετίζεται με τον τόπο παραλαβής.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, θέλετε να αποφύγετε τις αποτυχημένες προσπάθειες παράδοσης. Στην Eurosender, λαμβάνουμε κάθε προφύλαξη για να αποφύγουμε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες καταστάσεις. Αντί να στέλνετε και να λαμβάνετε δέμα χωρίς διεύθυνση ή γράμμα κούριερ χωρίς διεύθυνση, τα αποστέλλετε με διαθέσιμες τις πληροφορίες του αποστολέα και του παραλήπτη. Συνεργαζόμαστε με ένα αξιόπιστο δίκτυο εταιρειών κούριερ για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία αποστολής.

Αποστολή δέματος χωρίς διεύθυνση

Πώς μπορώ να μάθω ποιος μου έκανε ανώνυμη αποστολή δέματος;

Ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα και πωλητές έχουν συμπεριλάβει μια πολιτική ανωνυμίας ως μέρος των Όρων και Προϋποθέσεων τους. Επομένως, αν κάποιος κάνει ανώνυμη αποστολή δέματος σε εσάς από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (ένα δώρο για παράδειγμα) και αν η πολιτική του πωλητή δεν επιτρέπει να σας αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αποστολέα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μάθετε ποιος το παρήγγειλε για εσάς.

Μπορώ να στείλω γράμμα χωρίς όνομα αποστολέα;

Ένας τρόπος για να στείλετε γράμμα χωρίς όνομα αποστολέα με το ταχυδρομείο είναι να αφήσετε τον φάκελο χωρίς διεύθυνση επιστροφής και να τον ρίξετε σε ένα ταχυδρομικό κουτί. Το ταχυδρομείο συλλέγει αυτές τις επιστολές και τις παραδίδει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του ταχυδρομείου για την περαιτέρω σάρωσή τους. Πρέπει να επισυνάψετε το απαραίτητο γραμματόσημο, για να μην χαθεί. Σημειώστε ότι οι εταιρείες κούριερ από την άλλη πλευρά, συνήθως δεν επιτρέπουν την αποστολή ανώνυμων επιστολών μέσω των υπηρεσιών τους.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ψεύτικο όνομα για την αποστολή ή την παραλαβή γράμματος;

Δεν είναι παράνομο να χρησιμοποιείτε ψεύτικο όνομα αποστολέα όταν στέλνετε γράμμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεύτικο όνομα ή ψευδώνυμο στη διεύθυνση αποστολής, εάν η πρόθεση δεν είναι δόλια.

Αντί να γράψετε ένα ψεύτικο όνομα στη διεύθυνση αποστολής ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε μια συντομότερη παραλλαγή του ονόματός σας, χρησιμοποιώντας τα αρχικά και το επώνυμό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε «Γ. Παπαδόπουλος», γεγονός που θα βοηθήσει το κούριερ να σας βρει γρηγορότερα.

Μπορώ να στείλω δέμα ή γράμμα χωρίς αποστολέα μέσω της Eurosender;

Στην Eurosender, δεν προσφέρουμε υπηρεσία αποστολής κούριερ χωρίς διεύθυνση αποστολέα για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα αποστολής. Σας συνιστούμε να επιλέξετε την ασφαλέστερη επιλογή αποστολής για να βεβαιωθείτε ότι οι αγαπημένοι σας θα έχουν μια αξέχαστη έκπληξη, ακόμη και με γνωστό το όνομα του αποστολέα!