Τι γράφω πάνω σε ένα δέμα; Ο απόλυτος οδηγός1 min read
como escrever endereco em envelope

Αρκετοί πελάτες μας αναρωτιούνται πολλές φορές «τι γράφω πάνω σε ένα δέμα»; Η διεύθυνση αποστολέα και παραλήπτη σε ένα δέμα είναι από τις πιο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να παρέχετε, για μια αποστολή χωρίς προβλήματα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς γράφω αποστολέα παραλήπτη σε πακέτο, ποια στοιχεία πρέπει να περιέχουν, αλλά και αν γράφω διεύθυνση σε πακέτο κούριερ.

Τι γράφω πάνω σε ένα δέμα;

Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιες λεπτομέρειες πρέπει να γράψετε πάνω σε ένα δέμα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Θα πρέπει να ξεκινήσετε γράφοντας τα εξής:

  1. Το όνομα και το επώνυμο του παραλήπτη.
  2. Τη διεύθυνση του παραλήπτη, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού διαμερίσματος και άλλων σημαντικών στοιχείων.
  3. Τον ταχυδρομικό κώδικα και την πόλη του παραλήπτη.
  4. Τη χώρα του παραλήπτη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Γράφω διεύθυνση σε πακέτο κούριερ;

Ναι, πολλοί άνθρωποι γράφουν διεύθυνση σε πακέτο κούριερ, ακόμα και αν έχει ετικέτα αποστολής. Αυτό διασφαλίζει ότι το κούριερ μπορεί ακόμα να βρει τη διεύθυνση του παραλήπτη σε περίπτωση φθοράς στην ετικέτα αποστολής. Δεν είναι ασυνήθιστο οι ετικέτες αποστολής να καταστρέφονται κατά τη μεταφορά, ειδικά αν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες και ο αποστολέας δεν βάλει την ετικέτα αποστολής σε μια πλαστική σακούλα.

Γενικά όμως, χρειάζεται να γράφω διεύθυνση σε πακέτο κούριερ; Η απάντηση είναι, όχι, δεν είναι απαραίτητο. Ωστόσο, λόγω των προαναφερθέντων λόγων, συνιστάται να γράφετε τη διεύθυνση απευθείας και στο πακέτο.

Πώς γράφω αποστολέα παραλήπτη σε πακέτο κούριερ;

Τώρα ας δούμε πώς μπορείτε να γράψετε τις διευθύνσεις αποστολέα παραλήπτη σε δέμα κούριερ.

  • Βήμα 1: Επιλέξτε να γράψετε σε μία από τις πλευρές του πακέτου.
  • Βήμα 2: Κεντράρετε τα στοιχεία του παραλήπτη πάνω στο πακέτο.

Είναι σημαντικό να αφήσετε τη μεγαλύτερη επίπεδη πλευρά κενή για να τοποθετήσετε την ετικέτα αποστολής. Να θυμάστε ότι ακόμη και αν γράψετε τη διεύθυνση του παραλήπτη στο πακέτο, το πιο σημαντικό πράγμα κατά την αποστολή εξακολουθεί να είναι η ετικέτα αποστολής. Μια ετικέτα αποστολής πρέπει να επισυνάπτεται σε κάθε πακέτο όταν αποστέλλεται διεθνώς.

Άρα τι γράφω στην ετικέτα αποστολής κούριερ;

Η ετικέτα αποστολής είναι συνήθως τυπωμένη και έχει ένα barcode που βοηθά στην διαδικασία εντοπισμού του δέματος. Οι ετικέτες τοποθετούνται στη μεγαλύτερη επίπεδη πλευρά του πακέτου και η καλύτερη σύσταση είναι να τις τοποθετείτε σε μια πλαστική θήκη για να αποφύγετε τις ζημιές.

Οι ετικέτες παρέχονται συνήθως από την εταιρεία κούριερ που είναι υπεύθυνη για την αποστολή. Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου πρέπει να εκτυπώσετε και να επισυνάψετε την ετικέτα αποστολής και περιπτώσεις όπου ο οδηγός της εταιρείας κούριερ θα την φέρει μαζί του κατά την παραλαβή.

Ψάχνετε για μια υπηρεσία αποστολής όπου ο οδηγός κούριερ φέρνει την ετικέτα αποστολής; Δείτε τις υπηρεσίες μας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις- ο οδηγός κούριερ θα φέρει την ετικέτα μαζί του, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι γράφω πάνω σε ένα δέμα, καθώς ο οδηγός θα βεβαιωθεί ότι όλα είναι σωστά κατά την παραλαβή!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Και πού γράφω διεύθυνση επιστροφής σε ένα δέμα;

Υποθέτουμε ότι έχετε ήδη τοποθετήσει την ετικέτα αποστολής στη μεγαλύτερη επίπεδη πλευρά του πακέτου και έχετε ήδη γράψει τη διεύθυνση του παραλήπτη στο κέντρο σε μία από τις πλευρές του πακέτου. Τώρα, ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να γράψετε τη διεύθυνση επιστροφής σε ένα δέμα είναι να προσθέσετε απλώς τα στοιχεία στην αριστερή επάνω γωνία, στην ίδια πλευρά όπου έχετε τη διεύθυνση του παραλήπτη.

Γενικά, τι γράφω πάνω σε ένα δέμα;

Σε γενικές γραμμές, οι ετικέτες αποστολής πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Διεύθυνση παράδοσης. Αυτή είναι η διεύθυνση στην οποία θέλετε να φτάσει το πακέτο σας. Παρακαλείστε να γράψετε τη διεύθυνση ολόκληρη, χωρίς συντομογραφίες, ώστε να αποφύγετε τη σύγχυση. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε τον ταχυδρομικό κώδικα.
  • Διεύθυνση αποστολέα/επιστροφής. Σε περίπτωση που το δέμα σας δεν φτάσει στη διεύθυνση παράδοσης, πρέπει να γράψετε τη διεύθυνση στην οποία θα θέλατε να επιστραφεί. Αυτή είναι συνήθως η διεύθυνση του αποστολέα. Βεβαιωθείτε ότι γράφετε τη διεύθυνση στην οποία πραγματικά διαμένετε, ώστε το πακέτο να μπορέσει να σας επιστραφεί.
  • Βάρος και μέγεθος του πακέτου. Θα πρέπει να ζυγίσετε και να μετρήσετε το πακέτο σας προκειμένου να καθορίσετε ποια υπηρεσία αποστολής θα ήταν η καλύτερη για εσάς. Μπορείτε να ελέγξετε τις διαστάσεις της αποστολής σας στην ιστοσελίδα μας.
  • Ημερομηνία αποστολής. Η ημερομηνία αποστολής της αποστολής σας στον τόπο προορισμού της. .
  • Αριθμός παρακολούθησης. Ο αριθμός της αποστολής σας με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε τη μεταφορά.
  • Περιγραφή του περιεχομένου. Εδώ θα πρέπει να γράψετε τον αριθμό των αντικειμένων που στέλνετε και τη σύντομη περιγραφή τους. Αυτό είναι απαραίτητο για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα αντικείμενα έχουν αποσταλεί σωστά και θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διεκδίκησης.
  • Barcodes. Μαζί με τον αριθμό παρακολούθησης, κάθε πακέτο έχει το μοναδικό του Barcode. Βεβαιωθείτε ότι το Barcode βρίσκεται σε μια επίπεδη επιφάνεια του πακέτου, ώστε να μπορεί να σαρωθεί εύκολα.

Βασικά συμπεράσματα για την αναγραφή αποστολέα – παραλήπτη σε δέμα κούριερ

  • Θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση τελεία.
  • Ανάλογα με τη χώρα, αλλά για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να στοχεύετε στο να ξεκινάτε κάθε γραμμή στα αριστερά.
  • Θα πρέπει να γράφετε τα ακόλουθα στοιχεία: όνομα και επώνυμο παραλήπτη, πλήρη διεύθυνση (συμπεριλαμβανομένου του αριθμού σπιτιού), όνομα της πόλης, ταχυδρομικό κώδικα και χώρα.

Εάν όλα αυτά σας προκαλούν πονοκέφαλο, αφήστε τα όλα πάνω μας. Με την Eurosender και τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες μας, θα πρέπει να κάνετε κράτηση για την υπηρεσία και η εταιρεία κούριερ θα κάνει τα υπόλοιπα!