Najbolje ideje za božićne poklone za svakoga8 min read
Ideje za božićne poklone

Bliži se Božić, a vi jednostavno nemate ideje koje božićne poklone odabrati? Sastavili smo ovaj vodič kako bismo vam pomogli s idejama za neke od najboljih božićnih poklona, od onih za poslovne partnere, do onih za žene. Pronaći ćete i listu poklona za Božić do 100 kn s kreativnim idejama za božićne poklone koje ne moraju puno koštati!

Ideje za božićne poklone za vaše najdraže

Ukoliko ste zbog situacije u posljednjoj godini razdvojeni od obitelji i tražite povoljan način da im pošaljete poklone, provjerite naše cijene i šaljite pakete jednostavno i od kuće!

Božićni pokloni za žene

Želite obradovati vašu prijateljicu, suprugu, majku ili sestru, ali niste sigurni koji božićni poklon za žene odabrati? Pronađite našu listu božićnih poklona za žene i obradujte najvažnije žene u vašem životu!

Ulaznice za događaj

Umjesto stvari, zašto ne pokloniti iskustvo u obliku ulaznica za događaj poput koncerta ili kazališne predstave? Često ulaznice možete kupiti na način da osoba koja će ih dobiti kasnije može odabrati datum na koji će ih iskoristiti.

Cvijeće

Rezano cvijeće je jedan od najčešćih poklona za žene, no tu doista možete biti puno kreativniji. Cvijeće kao božićni poklon za žene može biti cvijet u kalju, začinska biljka, sjeme ili početnički set za vrtlarenje.

Nakit

Mnoge žene vole nakit, a nakit je i božićni poklon za žene koji doista možete pronaći za svaki budžet. Ukoliko želite da vaš poklon bude doista unikatan, potražite trgovinu s personaliziranim nakitom, tako dragoj osobi možete pokloniti lančić s porukom ili imenom voljene osobe.

Planer

Sve žene vole biti organizirane, pa je stoga planer idealan božićni poklon za žene. Šareni planer ili stolni organizator zasigurno će biti koristan dodatak u životu svake žene i nešto što će koristiti svakoga dana.

Šal

Ukoliko žena kojoj kupujete poklon provodi mnogo vremena na otvorenom, hoda na posao ili jednostavno voli odjeću, zašto joj ne biste poklonili šal? Šal je koristan poklon, a nešto je i što brojne žene zaborave kupiti za sebe.

Tražite povoljan i brz način za poslati poklon vašoj prijateljici, supruzi, mami ili sestri? Provjerite cijene naših usluga i odaberite onu koja vam najbolje odgovara.

pošaljite pismo Djedu Mrazu

Poslovni pokloni za Božić

Iako je Božić blagdan koji provodimo u krugu obitelji, to je ujedno i prilika za održavanje dobrih odnosa s poslovnim partnerima i suradnicima. Svi se raduju poklonima, pa će tako i vašim poslovnim partnerima zasigurno biti drago ukoliko dobiju poklon od vas. Ovo su neke od ideja za poslovne poklone za Božić:

Poklon košara

Poklon košare su jedan od najpopularnijih poslovnih poklona za Božić. Možete ih pronaći već unaprijed pripremljene u većim trgovačkim centrima i specijaliziranim prodavaonicama ili ih možete sastaviti sami, stavljajući u njih omiljene proizvode vaših proizvođača ili OPG-ova. Ne zaboravite napisati i čestitku te dodati svoju posjetnicu.

Gadgeti

Jedna od super ideja za poslovne poklone za Božić su gadgeti – npr. punjač za mobitel, kvalitetan miš ili powerbank. Prednost ovih poklona je što su vrlo zanimljivi, ali i praktični, doista ih trebamo koristiti svaki dan.

Edukacija

Ima li boljeg poklona za Božić od učenja i novih iskustava? Ukoliko poznajete hobije ili aktivnosti kojima se bave vaši poslovni partneri, sigurno možete pronaći neki tečaj ili online edukaciju koja bi im se svidjela. Neke od ideja:

  • Tečaj fotografije
  • Tečaj kuhanja
  • Trening javnog nastupa
  • Tečaj stranog jezika

Alkoholna pića – vino ili gin

Boca kvalitetnog vina ili nekog drugog alkoholnog pića, poput gina, jedan je od najčešćih poslovnih poklona za Božić. Kako biste personalizirali ovaj poklon, možete napraviti etiketu s informacijama o vašoj tvrtci. Ukoliko planirate ovaj poklon poslati vašim poslovnim partnerima, pročitajte više o slanju alkoholnih pića.

Knjiga

Knjiga je klasičan i jednostavan poklon za poslovne partnere. Ukoliko za poklon odaberete knjigu, ujedno i poklanjate cjeloživotno učenje, te uspjeh koji dolazi s tim. Većina knjižara i online trgovina s knjigama imat će sekciju knjiga koje su primarno namijenjene poduzetnicima, a te su knjige izvrstan odabir za poslovni poklon za Božić.

Pročitajte više:
Adresa djeda Mraza
Kako napisati adresu
Upute za pakiranje

Slanje paketa tijekom blagdana može biti brzo, pouzdano i povoljno. Provjerite cijene slanja paketa diljem Hrvatske i svijeta na našim stranicama i pošaljite vaš poklon dragoj osobi već danas.

Pokloni za Božić do 100kn

Pokloni za Božić ne moraju biti skupi, baš suprotno, ponekad mogu biti jeftiniji od 100 kn! U nastavku pronađite neke od najjeftinijih poklona za Božić.

Šalica

Šalica je jedan od predmeta koji koristimo svakoga dana, a na taj način osoba kojoj poklonite šalicu sjetit će vas svaki put kad bude pila čaj ili kavu. Možete sami napraviti unikatnu i posebnu šalicu tako da kupite običnu šalicu i flomaster za keramiku, te ju sami ukrasite ili napišete zanimljivi citat ili izreku.

Pismo

Kada ste zadnji put dobili rukom napisano pismo od nekoga? Pismo u kojem ćete se sjetiti najdražih trenutaka te napisati zašto vam je drago da tu osobu imate u životu, sigurno će obradovati primatelja. Najmlađima će zasigurno biti iskustvo pisati pismo Djeda mrazu, a kako to možete napraviti, saznajte u našem blog članku. Pismo je ujedno i jedan od najjeftinijih poklona za Božić!

Knjiga

Nema ničeg boljeg od šalice čaja i dobre knjige, te je upravo zato knjiga izvrstan poklon za Božić. Kako biste uštedjeli, knjige možete potražiti u antikvarijatima i tako će to zasigurno biti poklon za Božić ispod 100 kn. Ukoliko znate nekoga tko voli čitati, knjiga je svakako idealan poklon.

Dekoracije za dom

Stvari za dom su nešto što svi trebamo – to može biti ukrasni jastučić, slika ili cvijet. U božićno vrijeme, možete pokloniti božićne dekoracije poput ukrasa za bor. Prednost ovog poklona što je doista raznolik i možete ga prilagoditi osobi za koju ga kupujete, a također, ne mora puno koštati. Simpatične i povoljne dekoracije za dom možete povoljno pronaći u većim trgovačkim centrima i specijaliziranim trgovinama, npr. Pepco ili Kik.

Uramljena fotografija

Ovo je doista jednostavan, a opet poseban poklon. Ukoliko imate neku dragu fotografiju s osobom za koju kupujete poklon, jednostavno kupite lijep okvir i imate poklon koji će vašeg prijatelja ili prijateljicu podsjećati na lijepe trenutke cijele godine. Ukoliko se odlučite poslati okvir s fotografijom, provjerite naše upute za pakiranje kako bi sigurno stigao na odredište.

Bonus ideje za božićne poklone

Što kupiti baki za Božić?

Želite baki pokazati koliko ju volite, no niste sigurni što kupiti baki za Božić? Budući da bake provode puno vremena kod kuće i često nose naočale, ovo su neki od naših ideja za božićne poklone: papuče, dekica, album s obiteljskim fotografijama ili stalak za naočale.

Što kupiti trudnici za Božić?

Trudnoća je posebni period za svaku buduću mamu i vrijeme je kada se treba osjećati voljeno. Mnogi će pritom pokloniti nešto za buduće dijete, no ne zaboravite i na mamu te i za nju odaberite neki koristan i pažljiv poklon. Što kupiti trudnici za Božić? To može biti jastuk koji će joj olakšati spavanje, tople čarape ili prirodna kozmetika.

Pokloni za Božić za tinejdžere

Tinejdžeri su jedna od onih skupina za koje je poznato teško kupovati poklone, no to ne mora biti tako. Tinejdžeri vole igre, glazbu i tehnologiju. Neki od super poklona za Božić za tinejdžere su:

  • Bežične slušalice
  • Led traka za sobu
  • Vodootporni bluetooth zvučnik
  • Vaučer za video igrice

Vjerujemo da ste u našem vodiču mogli pronaći ideje za božićne poklone za gotovo svakoga: od poslovnih partnera do bake i tinejdžera! Božić je iza ugla, a kako biste osigurali da svi vaši božićni pokloni stignu na vrijeme do vaših najdražih osoba, bez da morate potrošiti cijelo bogatstvo, provjerite cijene i fleksibilne opcije za slanje paketa diljem Hrvatske i svijeta na našim stranicama.