Pakketten versturen en laten bezorgen op zaterdag en zondag4 min read
dostava paketa subotom i nedjeljom

Vanwege de overlast van de midweek kiest de meerderheid van de mensen voor de mogelijkheid om hun pakketten op zaterdag en zondag te versturen en laten bezorgen. Niet elk koeriersbedrijf biedt echter een pakketbezorging op zaterdag en zondag aan. Ontdek hieronder de beschikbare opties en hoe u dat kunt regelen.

Snelle toegang:

Is het mogelijk om mijn pakket op zaterdag of zondag te versturen?

Sommige koeriersbedrijven bieden wel zo’n koeriersdienst in het weekend aan waarmee u uw pakket op zaterdag kunt versturen. Toch geven ze u misschien geen mogelijkheid om dit soort service op zondag te organiseren. De mogelijk van het versturen en laten bezorgen van pakketten op zaterdag of zondag is meestal afhankelijk van het type dienst dat u kiest, het koeriersbedrijf en de gekozen landen. Bijvoorbeeld, TNT biedt afhalen op vrijdag en bezorging op zaterdag, evenals afhalen op zaterdag met bezorging op maandag.

Vaak kunt u uw pakket op zaterdag laten ophalen door de koerier maar u zou er echter een beetje extra voor moeten betalen. Elk bedrijf hanteert andere tarieven en voor nauwkeurigere en actuelere informatie raden we u aan rechtstreeks op officiële websites te kijken.

Als u uw pakket op zaterdag wilt versturen, hoeft u alleen maar te kijken of de bestemmingsroutes en het pakkettype passen bij de eisen van de vervoerders; en de juiste verzendservice te kiezen.

Heeft u uw pakket op zaterdag verstuurd en u vraagt zich af wanneer het bezorgd gaat worden?

Lees meer over de pakketbezorging met:

Pakket op zaterdag versturen via afhaalpunt

Als het onmogelijk is om uw pakket thuis op zaterdag te laten ophalen, kan de drop-off service een alternatief zijn. Hiermee kunt u uw zending afgeven bij een dichtstbijzijnde drop-off point, onder andere winkels en tankstations. Het pakket wordt dan op zaterdag opgehaald bij het afleverpunt door de koerier en verstuurd naar de eindbestemming. Houd er echter rekening mee dat niet elke koerier dit soort dienst kan bieden; daarom raden we u aan om deze optie verder bij een geselecteerde koeriersbedrijf te checken.

Pakketbezorging op zaterdag en zondag. Bezorgen de koeriers pakketten in het weekend?

Net als bij het versturen van pakketten ‘s zaterdags en ‘s zondags, is de pakketbezorging in het weekend ook afhankelijk van het koeriersbedrijf, de bestemming en het type pakket. Als de koerier het pakket midweeks ophaalt, kan de pakketbezorging vaak wel op zaterdag gebeuren. Aangezien koeriersbedrijven met een bepaald schema werken, zou u het bezorgen van uw pakket op zaterdag eerder moeten boeken. Kies ervoor om dat minimaal één of twee dagen voor het afleveren te regelen, zodat u voor het weekend een bevestiging ontvangt.

Bijvoorbeeld, in het geval van GLS kunt u een zending voor een zaterdaglevering wel ontvangen. Dan moet het pakket op vrijdag opgehaald laten worden. De SaturdayService is echter een extra dienst wat betekent dat u een extra bedrag moet bijbetalen. Met SaturdayService kan GLS zelfs op zaterdag voor 10.00 of 12.00 items bij de ontvanger afleveren.

Het is belangrijk om te weten dat de situatie met pakketbezorging op zaterdag kan worden gewijzigd als een feestdag op zaterdag valt.

Als u de pakketbezorging op zaterdag mist, probeert de koerier het in de meeste gevallen de volgende werkdag opnieuw leveren. Blijf de status van uw track en trace controleren voor belangrijke updates.

Heeft u geen pakketbezorging op zaterdag geboekt en toch het pakket in het weekend ontvangen? Soms hebben koeriersbedrijven te maken met een aanzienlijke hoeveelheid dozen, vooral tijdens het hoogseizoen. In zulke gevallen kunnen ze dan wel een uitzondering maken waarvoor u natuurlijk geen extra kosten zou hoeven te betalen.

Kan ik een pakket op zaterdag of zondag via Eurosender laten ophalen en versturen?

Omdat we het transport volgens de tijdlijn van koeriersbedrijven organiseren, kunnen we momenteel geen pakketten in het weekend ophalen. We hebben echter wel een alternatieve verzendoptie voor het versturen van pakketten op zaterdag of zondag!

Alternatief voor pakketbezorging in het weekend

We begrijpen dat het ophalen en leveren tijdens weekdagen best onhandig kan zijn, vooral bij het verzenden van meerdere pakketten tegelijk. Daarom hebben wij de juiste verzendoplossing!

Kies de Van Delivery Service aangeboden door Eurosender en boek het ophalen en bezorgen van uw zending wanneer het u uitkomt! Regel de afhaling in het weekend, of doordeweeks, de keuze is aan u! U krijgt een voertuig dat alleen voor uw lading is bestemd, zonder tussenstops!

Omdat we met verschillende koeriersbedrijven werken, kunnen we u een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding aanbieden en het hele proces wordt altijd snel en veilig geregeld.