De ce sunt coletele confiscate?4 min read
Courier companies and seized packages.

Cauzele coletelor confiscate sunt nenumărate. Una dintre cauze poate fi faptul că bunurile nu sunt declarate sau unele dintre acestea sunt interzise sau restricționate, motiv pentru care pachetul poate fi confiscat.

Țineți cont că șoferii companiei de curierat nu inspectează întotdeauna conținutul coletului la momentul în care acesta este colectat.

Care sunt motivele pentru care un colet este confiscat?

Verificați data estimată de livrare înainte de a expedia articolele dvs. Companiile de curierat declară că nu trebuie să așteptați mai mult de 7 zile lucrătoare după data de livrare preconizată pentru a depune o plângere în cazul în care coletul dvs. nu a ajuns încă la destinație. Există și multe aspecte diferite asociate cu livrarea întârziată, unul dintre acestea fiind situația în care un colet este confiscat. În rândurile de mai jos vă prezentăm motivele întârzierii procesului de expediere.

Cauzele cele mai comune

  • Adresă greșită. Curierul încearcă să livreze un pachet către destinatar, însă dacă adresa furnizată este incorectă, acest lucru poate provoca confuzii.
  • Colet redirecționat. În funcție de circumstanțe, destinația finală a unui pachet ar putea fi modificată. În astfel de cazuri, termenul estimat de livrare este prelungit.
  • Condiții meteo, urgențe, lucrări de întreținere. Aceste condiții, cum ar fi căderi abundente de zăpadă sau construcții de drum pot afecta termenul de livrare.
  • Probleme tehnice. Trăim într-o lume care depinde în mare măsură de tehnologie. Astfel, orice întrerupere a sistemelor automatizate duce la întârzieri și inconveniențe atât pentru furnizorii de servicii logistice, cât și pentru clienți. Companiile de curierat își informează de obicei consumatorii prin notificări care indică modificări la data estimativă a livrării.
  • Factorul uman. Suntem oameni și facem greșeli, dar o cerere de rezolvare a problemei, depusă în timp util va accelera cu siguranță rezolvarea problemei dvs.

Cauze legate de transporturi confiscate

  • Control vamal. Transportul internațional, în special atunci când vine vorba de expedierea mărfurilor în afara UE, implică proceduri de verificare obligatorii. În urma unui astfel de control, în funcție de conținutul descoperit, coletele ar putea fi confiscate în vamă.
  • Lipsa documentației necesare și obiectele interzise sunt cauzele predominante pentru confiscarea pachetelor. Mai mult, livrările internaționale obligatorii necesită o factură comercială care cuprinde detalii precum descrierea și valoarea articolului, informațiile de contact și data exportului.
  • Controlul companiei de curierat. Furnizorii de logistică scanează toate coletele care ajung în depozit, din motive de siguranță. În timpul acestui proces, pot fi detectate obiecte care nu vor fi livrate la destinația finală dacă acestea sunt deteriorate, arată suspect, au ambalaje necorespunzătoare sau indică mirosuri neplăcute și semne de scurgere. Inspecția poate duce la confiscarea coletului și eliminarea obiectelor interzise ori la procesarea coletului pentru retur. De asemenea, compania de curierat poate distruge un astfel de colet.

De obicei furnizorii serviciilor de logistică se bazează pe declarația se bazează pe informațiile furnizate de clienți, în timpul procesului de rezervare. În aceste condiții, expeditorul este responsabil pentru verificarea conformității conținutului transporturilor, în ceea ce privește legile și politicile furnizorilor de servicii de curierat.

Recomandări privind modul de prevenire a coletelor confiscate

Vă recomandăm cum să evitați livrările confiscate:

  • Asigurați-vă că aveți un număr de tracking corect. Companiile de top din industria logistică furnizează codul de urmărire și acordă instrumente de utilizare convenabile care permit verificarea stării curente și a locului unde se află pachetul dumneavoastră.
  • Verificați dacă coletul este confiscat în vamă. Transportul internațional implică de obicei o inspecție amănunțită la controlul vamal. În cazul în care un ofițer constată că lipsesc documente sau sunt necesare taxe fiscale, coletul poate fi confiscat până se rezolvă problema. În acest caz, trebuie să contactați compania de curierat pentru a afla ce acțiuni trebuie întreprinse în momentul în care coletul este confiscat în vamă.
  • Evitați expedierea articolelor interzise. Majoritatea furnizorilor de logistică oferă instrucțiuni concrete pentru transportul mărfurilor, pe paginile lor oficiale. Majoritatea furnizorilor de servicii oferă, pe paginile lor oficiale, instrucțiuni concrete pentru transportul mărfurilor.

Dacă doriți expediați colete rezervând serviciul pe platforma Eurosender, în funcție de selecția dvs., vom alege furnizorul de servicii de curierat care oferă cel mai bun preț, iar noi ne vom ocupa de organizarea tuturor detaliilor de transport împreună cu acesta. Pentru a beneficia de cele mai bune opțiuni privind organizarea unui transport, luați legătura cu echipa noastră de asistență pentru a primi cele mai bune informații .