Ali kurirska služba dostavlja ob vikendih?6 min read
dostava paketa subotom i nedjeljom

Katere kurirske službe opravljajo dostavo pošiljk med vikendi? 

V današnjem hitrem tempu življenja je pogosto potrebno, da pošiljke prispejo na cilj v najkrajšem možnem času. To je še posebej pomembno, ko pošiljamo pomembne dokumente ali če naročamo izdelke, ki jih potrebujemo nemudoma oziroma če želimo nekomu poslati darilo za rojstni dan ali drug pomembnejši dogodek v njihovem življenju.

Če ste se kdaj znašli v eni izmed teh situacij ste se zagotovo vprašali “Ali kurirske službe dostavljajo ob vikendih?”.

V Sloveniji je poleg Pošte Slovenije na voljo več kurirskih služb, ki ponujajo hitro dostavo pošiljk in dokumentov. Dostava pošiljk ob vikendih je v veliki meri odvisna od kurirske službe, izbrane storitve pošiljanja in države v katero je pošiljka namenjena.

V tem članku bomo predstavili, katere kurirske službe dostavljajo pošiljke med vikendi in kakšni so njihovi dostavni časi.

Skočite na:

Ali pošta dostavlja pakete ob sobotah in nedeljah?

Vodilni ponudnik logističnih storitev, Pošta Slovenije, ki svojim strankam ponuja širok spekter globalnih, finančnih in informacijskih storitev, ne opravlja dostave pošiljk med vikendi. Dostava pošiljk in paketov poteka vsak delovni dan, od ponedeljka do petka.

Kar se tiče storitve hitre in priporočene pošte, ki omogoča strankam prevzem in dostavo pošte v istem dnevu po Sloveniji, dostava pošiljk ni mogoča ob vikendih in praznikih.

Če dostava pošiljke ali paketa na vaš naslov ni uspešna, Pošta Slovenije opravi preusmeritev pošiljke v najbližjo poslovalnico. Tako lahko enostavno prevzamete svojo pošiljko, tudi v soboto, če je poslovalnica odprta ob koncu tedna.

Za natančne informacije glede delovnega časa posameznih poslovalnic je vedno priporočljivo preveriti uradno spletno stran Pošte Slovenije.

Ali GLS dostavlja pakete ob sobotah in nedeljah?

GLS ne opravlja dostave pošiljk med vikendom. Kljub temu, da GLS svojih kurirskih storitev ne opravlja med vikendi in prazniki, bo vašo pošiljko ali paket prevzel ter dostavil med tednom, od ponedeljka do petka. GLS bo v Sloveniji vaš paket prevzel oziroma dostavil v dopoldanskem času.

Preberite več:

Ali DHL dostavlja pakete ob sobotah in nedeljah?

Kurirske storitve med vikendi lahko preko kurirske službe DHL vseeno potekajo, vendar je to omogočeno v le nekaj državah. V večini držav, logistično podjetje DHL ne opravlja dostave pošiljk med vikendi.

Žal, Slovenija ne spada med države v katerih je omogočena dostava pošiljke med vikendi ali prazniki. Če pošiljate v tujino, se obrnite na lokalno podružnico kurirske družbe DHL v državi dostave, da se seznanite z njihovimi delovnimi časi.

Ali DPD dostavlja pakete ob sobotah in nedeljah?

Logistično podjetje DPD izvaja dostavo tudi ob sobotah za posamezne storitve, vendar to ni enotna praksa in je odvisno od posamezne države in regije.

DPD v Sloveniji ne opravlja dostave pošiljk med vikendi. Prevzem in dostava pošiljk poteka od ponedeljka do petka. Dostavni časi so v večini primerov omejeni na dopoldanski del dneva.

Ali UPS dostavlja pakete ob sobotah in nedeljah?

UPS v Sloveniji večino dostav pošiljk opravi med ponedeljkom in petkom. V primeru letalskega in pomorskega tovornega prevoza UPS opravlja kurirske storitve tudi med vikendom, in sicer v dopoldanskem času.

Preberite več:

Ali katero kurirsko podjetje ponuja dostavo pošiljk med vikendom?

Pošta Slovenije in večina kurirskih služb, ne ponuja kurirskih storitev med vikendom, čeprav bi bila dostava pošiljk med vikendom za mnoge najbolj priročna možnost dostave. Prav tako v večini primerov ni mogoče opraviti prevzem paketa. Dostava pošiljk med vikendom so v veliki meri odvisni od vrste izbrane storitve, kurirskega podjetja in države v katero pošiljk potuje.

Svetujemo vam, da v kolikor želite dostavo pošiljke med vikendom pred tem kontaktirate izbrano logistično podjetje in se posvetujete z njimi o dostavnih časih in kurirskih storitvah med vikendom. V nekaterih primerih lahko kurirska podjetja dostavijo vaš paket med vikendom, vendar bodo zahtevali doplačilo za storitev dostave med vikendom.

Ali lahko Eurosender ponuja dostavo pošiljk med vikendi?

Eurosender trenutno ponuja storitev dostave ob sobotah samo z našo storitvijo Express dostava, vendar je pri tem odvisno kam pošiljate svojo pošiljko in ali so v tem času v državi dostave prazniki.

Rezervacija in naročilo naših storitev pošiljanja sta na voljo vse dni v tednu, zagotavljamo pa izvedbo kurirskih storitev med delovnimi dnevi. V primeru, da ob predvidenem času dostave ne boste doma ali boste odsotni, vam omogočamo možnost, da pri rezervaciji storitve izberete drug naslov dostave, kot je naslov podjetja ali pisarne.

Prav tako imate možnost pooblastiti drugo osebo za prevzem paketa v vašem imenu na drugem naslovu. Vaše udobje in prilagodljivost sta naša prioriteta, zato se trudimo ustvariti izkušnjo dostave, ki ustreza vašim potrebam.

Preberite več:

Kurirske storitve med prazniki

Pri Eurosenderju se zavedamo, kako pomembno je, da vaše pošiljke prispejo na cilj pravočasno, še posebej v obdobjih povečanega obsega, kot so predpraznični in praznični dnevi. Čas dostave med prazniki se lahko razlikuje od običajnega delovanja kurirskih služb.

Nekatere kurirske službe lahko zaradi povečane obremenitve prilagodijo svoje storitve in izvajajo dostavo pošiljk med vikendih. Vendar pa velja opozoriti, da je to bolj izjema kot pravilo.

Svetujemo vam, da pred pošiljanjem preverite urnik kurirskih storitev in poštnih dostav med prazniki za letošnje leto in poskrbite za pravočasno oddajo pošiljk. Le tako boste lahko poskrbeli za pravočasno dostavo pošiljk.

Ali imate dodatna vprašanja?

V primeru, da imate dodatna vprašanja glede pošiljanja paketov vam je vedno na voljo naša strokovna ekipa, ki vam bo z veseljem pomagala.